Ugrás a tartalomra

Győztes nyitány az Európa Kupában

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2021. október 13. szerda 20:33
Az Európa Kupa F csoportjának magyar házi rangadóján a Ludovika-FCSM Csata otthonában lépett pályára a DVTK a csoportkör 1. fordulójában.

A végig hullámzó találkozón, a hajrában felőrölte ellenfelét a DVTK, és végül magabiztosan 67-52-es győzelmet aratott Budapesten - számolt be a klub hivatalos oldala.

Forrás: dvtk.eu


Az első perc tapogatózása után Carey szerezte a találkozó első pontjait, Green válaszolt rá a palánk alól, majd egy kimaradt hazai támadás után Bernáth révén már a Diósgyőrnél volt az előny. Nagy kapkodás vette kezdetét, melynek végére Medgyessy asszisztjából Green tett pontot (2-6). A Csata együttesében Zele sérült meg, Hegedűs Janka váltotta a 4. percben, bő egy perc elteltével ő szerezte csapata újabb kosarát, de a két csapat játékában továbbra is sok volt a pontatlanság. Újabb öt Csata-egység után kapcsoltak a vendégek, és a csereként beállt Kiss Angelika iratkozott fel a pontszerzők közé (9-8). Bár egy szép Kányási-betörésből Kiss újabb duplát ért el, a negyed hajrája egyértelműen a hazai csapatnak sikerült jobban (15-10).

További részletek a dvtk.eu-n.

Női Kosárlabda Európa Kupa, F-csoport, 1. forduló

Ludovika-FCSM Csata - DVTK 52-67 (15-10, 16-23, 14-11, 7-23)
Budapest, Ludovika Aréna, 300 néző. Játékvezetők: Peter Zenis (szlovák), Zdenko Zubak (szlovák), Filip Oliver Szczesny (norvég).
Csata: Horváth B. 6, Balogh, Lelik 8/3, Zele 10/6, Carey 7/3. Csere: Hegedűs 13/3, Gyöngyösi 2, Böröndy V. 6., Toman. Vezetőedző: Tursics Krisztián.
DVTK: Medgyessy 8/6, Aho, Bernáth 2, Jovanović 3/3, Green 33. Csere: Kiss A. 4, Bogičević 11/3, Kányási 4, Tóth F. 2. Vezetőedző: Földi Attila.

Edzői értékelés

Földi Attila: - Pontosabbak voltunk a végjátékban, mint a szeptemberi bajnokin. Rengeteg helyzetet hagytunk ki a találkozó során, a végén fegyelmezettebbek és pontosabbak tudtunk lenni, ennek köszönhető a mai győzelem. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!