Ugrás a tartalomra

Hamilton ezzel az autóval nyerne újabb vb-címet

m4sport.hu
Utoljára módosítva
2021. március 02. kedd 14:56
A Mercedes bemutatta a versenygépet, amivel harcba indul sorozatban nyolcadik dupla bajnoki címéért.
Forrás: M4 Sport

A most bemutatott új autójuknak a nevén és a külsején is módosítottak. A gépet F1 W12-esnek (teljes nevén Mercedes-AMG F1 W12 E Performance) nevezték el, a tavaly használt fekete festését pedig többek között az első és hátsó szárnynál (zöld féklapok, piros belső oldalú véglapok), a versenyző feje fölötti légbeömlőnél (piros minta), és a motorborításnál (AMG-logók) is megváltoztatták, cápauszonyán visszatért a márka hagyományos színére utaló ezüst motívum – írja az M4 Sport.

Az istálló 2021-nek az előző négy évben megszokott felállással vág neki, két autóját Lewis Hamilton és Valtteri Bottas vezeti majd. A versenyzők egyformán egyetlen évre szóló szerződést kaptak, Hamilton hosszabbítását egészen februárig húzták, a távolabbi jövőjének bizonytalansága várhatóan jó ideig beszédtémát fog szolgáltatni a szezonban.

Hamilton a kilencedik évének vág neki a Mercedes versenyzőjeként, elsöprő tavalyi fölénye után a 8. bajnoki cím kapujába került, mellyel Michael Schumachert lehagyva egyedüli rekorderré válhat 2021-ben.

Az ötödik mercedeses bajnokságát váró Bottas eközben azon lesz, hogy végre megnehezítse kollégája dolgát, és lerázza magáról a „második számú” imázst, amit az előző éve csak erősíteni látszott.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!