Ugrás a tartalomra

Húsvétkor is népszerű úti cél Miskolc

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 29. péntek 14:31
A leglátogatottabb városok között van Miskolc a húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet foglalási adatai szerint.
Fotó: Juhász Ákos

Az egyik legnagyobb szállásfoglaló oldal összegezte a hozzájuk eddig beérkezett foglalásokat a húsvétra, illetve a diákok tavaszi szünetére vonatkozóan. A szallas.hu adatait a penzcentrum.hu is szemlézte. Cikkükből megtudhattuk, hogy a két- és a hároméjszakás tartózkodás a legnépszerűbb, ezek összesen a foglalások 80 százalékát teszik ki.

A hosszabb kikapcsolódáshoz többen választanak hotelt, nagyobb létszámnál pedig vendégházba, apartmanba vagy panzióba foglalnak. Eger, Gyula és Hajdúszoboszló vezeti a legnépszerűbb úti célok listáját. Utánuk – Pécs, Szeged, Hévíz és Siófok mellett – Miskolc is a top tíz desztináció között szerepel a szállásfoglaló oldal szerint.Mind a foglalási darabszámokat, mind a vendégéjszakákat illetően ott van a legjobbak között a borsodi vármegyeszékhely.

– A foglalások 43 százaléka két éjszakára, 36 százaléka három éjszakára, 20 százaléka pedig egy éjszakára szól. Úgy tűnik, hogy a hosszabb kikapcsolódásra vágyók körében népszerűbbek a hotelek: 3 éjszakás tartózkodásnál a vendégek közel harmada választott szállodát – ismertette a részleteket Kelemen Lili, a portál sajtószóvivője. Hozzátette: a legnagyobb turisztikai régiók közül Észak-Magyarország a legnépszerűbb. A hét eleji állás szerint hármas holtversenyben a Balaton, a Dél-Alföld és a Nyugat-Dunántúl következik a sorban. A bruttó szobaárbevétel és a vendégéjszakaszám alapján az egy főre eső átlagos éjszakánkénti ár megközelíti a 13 ezer forintot.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!