Ugrás a tartalomra

Jövőre a pedagógusok átlagbére nyolcszázezer felett lehet Gulyás szerint

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 22. csütörtök 11:49
Négy hét nyári szünet után újra kormányinfót tartott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő.

A 24.hu beszámolója alapján a kormány az évkezdésre tekintettel áttekintette az oktatás helyzetét. A kormány folytatja a pedagógus béremeléseket a vállalásunkra tekintettel, mely szerint a diplomás átlagbér 80 százalékát el kell érnie a tanárok átlagfizetésének. A pedagógus átlagbér 820 ezer forintra emelkedik jövőre. Ez 21 százalékos emelésnek felel meg – jelentette ki Gulyás Gergely, aki szerint 2027-re átlépheti az egymillió forintot a tanárok átlagfizetése.

Szeptemberben jön a digitális állampolgárság

Az eddigi bonyolult és életidegen, nehezen kitölthető és igénybe vehető állami rendszerekkel, lehetőség lesz arra, hogy a saját ügyeit mindenki interneten, akár a saját telefonján, könnyen elintézze – mondta Gulyás, aki szerint a dap.gov.hu honlapon minden tájékoztatás fent van. A program szeptemberben indul.

Gulyás megvédte az operatív törzset

Az operatív törzs augusztus 20-ai munkáját jónak értékelte a miniszter, és mindenkinek köszönetet mondott, aki részt vett az események biztosításában. – Az emberek biztonsága az első, ezért kellett egy órával elhalasztani a tűzijáték kezdését – jelentette ki a politikus.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!