Ugrás a tartalomra

Kijevbe látogatott Novák Katalin köztársasági elnök

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 26. szombat 14:28
Hivatalos látogatásra érkezett több más ország állami vezetőjével együtt Novák Katalin köztársasági elnök november 26-án. 
Fotó: Sándor palota/KE Hivatal

A magyar köztársasági elnök Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívására utazott az ukrán fővárosba. Diplomáciai útja előbb Lengyelországba vezetett repülővel, ahonnan vonattal ment tovább Ukrajnába. Az éjszakai vonatutat követően szombat reggel érkezett meg Kijevbe. A orosz–ukrán háború kitörése óta a mostani a legmagasabb szintű magyar politkusi látogatás Ukrajna fővárosába.

Novák Katalin korábban csatlakozott ahhoz a közleményhez, amelyben tizenegy elnök ítélte el az október 10-én Ukrajnát érő támadásokat. A közlemény elfogadhatatlannak nevezi, hogy a moszkvai képviselők atommal fenyegetik a világot.

A magyar kormány egy szerda este közzétett határozatban közölte, hogy elkötelezett Ukrajna pénzügyi támogatása mellett.

A Sándor-palota által közreadott képen Andrij Jermak, az ukrán Elnöki Hivatal vezetője, Ingrida Simonyte litván miniszterelnök, Alexander De Croo belga miniszterelnök, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, Novák Katalin magyar államfő, Mateusz Morawieczki lengyel miniszterelnök és Denys Smyhal ukrán miniszterelnök (b-j) látható - tette közzé az MTI

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!