Ugrás a tartalomra

Kitolódhat a jelenléti oktatás visszaállítása

Magyar Nemzet
Utoljára módosítva
2021. március 25. csütörtök 09:33
Koránt sincs kőbe vésve az április 7-ei iskolanyitás az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára szerint.
Egyelőre üresek maradnak a tantermek. | Fotó: Juhász Ákos

Maruzsa Zoltán azt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek, hogy kizártnak tartja, hogy a tanév végéig így maradjon a digitális munkarend, de kell ahhoz némi optimizmus, hogy az április 7-i nyitást kőbe vésettnek vegyük. Jelenleg valószínűbb, hogy a jelenléti nevelés és oktatás visszaállítása kitolódhat egy kicsit, de ehhez is látni kell a következő két hét fejleményeit – fogalmazott az államtitkár. Az egyre közeledő vizsgaszezon kapcsán pedig azt mondta, bár nincsenek konkrét számok, a középiskolák döntő többsége élt a kiscsoportos foglalkozások és személyes felkészítők lehetőségével, ez pedig nem okozott járványügyi gócpontot.

Az államtitkár szerint a nagy kérdés az, hogy egyáltalán könnyítés-e a diákoknak az, ha nem lesz szóbeli. Szerinte ugyanis tavaly csak az írásbeli időpontjáig volt népszerű, hogy nem lesznek szóbelik, de azután sok kérést kaptak, hogy a diákok szeretnének szóban javítani.

– A szaktárca mindenre nyitott, de az érettségi vizsgák forgatókönyvét végső soron az aktuális járványhelyzet fogja meghatározni – mondta el ismét Maruzsa Zoltán. – Jelenleg bizakodunk, tavaly is biztonságosan meg tudtuk szervezni a vizsgákat, ősszel a második hullám idején a szóbelik is rendben lementek, tehát normál menetrendre készülünk.

Ezen felül arról is beszélt az Emmi államtitkára, hogy idén szeretnék megtartani a kompetenciamérést, illetve a fittségi méréseket is szeretnék megszervezni. Maruzsa Zoltán úgy fogalmazott, „a tantermen kívüli, digitális munkarend a lehetőségekhez képest zökkenőmentesen működik.”

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!