Ugrás a tartalomra

Kiütés a vége: döntőben a miskolci amerikaifoci-csapat

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. július 05. hétfő 13:01
Az ellenfél a Budapest Cowbells II lesz július 17-én, egyetlen kérdés maradt tehát megválaszolatlan: ki nyeri meg a Pannon Bowl-t és szerzi meg ezzel a legfelsőbb ligában, a HFL-ben való indulás jogát. Van esély arra, hogy Miskolc adhat otthont a döntőnek.

Magyar amerikaifutball-bajnokság, Divízió I, elődöntő, eredmény:
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2
Hazai pontszerzők: Bese Gergely TD (elkapott, Vasyl Yordan passzából), Szalóki János 2 TD (elkapott, Vasyl Yordan passzából), Vasyl Yordan (irányítófutás), Janocskó Kornél TD (elkapott, Vasyl Yordan passzából), Fenyvesi Csaba TD (elkapott, Vasyl Yordan passzából), Jónás Máté 6 extra pont.

A meccs élő közvetítése itt is visszanézhető:

Nyögvenyelősen lendült játékba a hazai pályán elődöntőt játszó Miskolc American Football Team, a fizikális focit játszó Titans többször eredményesen támadta az arany-fekete szerelésében játszó miskolciak irányítóját. De ha dicsérjük az ellenfél deffense-t, akkor mit szóljunk az extrát nyújtó hazai védőfalról? Klasszis teljesítményt nyújtottak ezúttal is.

Jónás Máté pedig safety-ként három interceptiont gyűjtött be.

De nem túl hízelgő a vendégek számára az sem, hogy a szépítést jelentő két pontot a bíróktól kapták, egy intentional groundingnak ítélt, saját célterületen vétett szabálytalanságnak (céltalan passznak) köszönhetően.

Offense téren igazán a második félidőben indult meg a miskolci henger, olyannyira, hogy annak megállítására nem is volt ellenszere a fővárosiaknak. Sorra jöttek a TD-k, a közös Steelers-Renegades csapat ezzel a százszázalékos alapszakasz után az elődöntőt is letudta, és esélyesként várhatja a két hét múlva esedékes Divízió I-es finálét, a Pannon Bowlt.

Nem sok levegőt hagytak a Titans támadóinak. | Mocsári László képgalériája

Két touchdown-nal járult hozzá csapata sikeréhez Szalóki János szélső elkapó. Ő maga is úgy látta „belülről”, hogy nehezen indult a mérkőzés számukra.

– Kicsit mintha bennmaradtunk volna az öltözőben, fejben össze kellett szednünk magunkat. Ez sikerült is, a második félibőden már tudtuk azt hozni, amit mi valójában tudunk. De látszott, hogy jól felkészültek belőlünk, ránk, elkapókra kifejezetten figyeltek, és az irányítónkat is nagy nyomás alatt tudták tartani. A döntőre még inkább rá kell koncentrálni, hiszen egy jóval összeszedettebb csapattal fogunk találkozni. Az rendben, hogy az alapszakaszban megvertük őket, de minden meccs más és más, főleg, ha egy aranyéremről döntő finálé következik.

Csak a hátát nézték

Farkas Máté támadó koordinátor is azt mondta, tudták, hogy kemény védőfallal találják majd szembe magukat.

– Ez is be is igazolódott, a két szélső védőfalember nagyon gyorsan és erősen támadta az irányítónkat. Ezzel az első félidőben gondjaink is akadtak, de szerencsére tudtunk úgy változtatni, hogy a későbbiekben ez már ne jelentsen problémát.

A szakember elismerően szólt a csapatról, véleménye szerint több olyan játékosuk is van, aki HFL, sőt akár válogatott szinten is megállná a helyét. – Most is volt több olyan kulcspillanat, amikor felvállalták a helyzetet és villantak.

Farkas Máté támadó koordinátor: tehetséges játékosaink vannak

A támadó koordinátor azonban figyelmeztetett, a döntőben az eddigieknél is többre lesz szükség.

– Nyilván a győzelem a cél, nem is lehet kérdés. Az alapszakaszban 55:0-ra nyertünk a Cowbells II ellen, de ezt az eredményt el kell felejteni; egy döntő teljesen más kávéház, nyilván ők is maximálisan felkészülnek a derbire. Minden mozdulatunkat ki fogják elemezni, valami váratlant is kell majd húznunk.

Nagy támogatást jelentene a miskolciak számára, ha hazai pályán játszhatnák a döntőt. Merthogy szó van arról, hogy július 17-én is az egyetemi atlétikai centrum adna otthont a mérkőzésnek, információink szerint a hét közepén születhet meg a döntés a Magyar Amerikaifutball Szövetségnél.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!