Ugrás a tartalomra

Komoly összegekbe kerül az illegális hulladék elszállítása

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2020. július 31. péntek 12:15
A szemét helye a konténerekben, hulladékudvarokban lenne.

Évente kétszer lehet ingyenes lomtalanítást kérni Miskolcon, ennek ellenére még mindig sokan szabadulnak meg helytelen módon a felgyülemlett hulladéktól – hívta fel a figyelmet a problémára pénteki sajtótájékoztatóján Bartha György, a Velünk a Város frakció önkormányzati képviselője.

Fotó: Juhász Ákos

- Sajnos az utóbbi időben gyakorivá vált – különösen a lakótelepeken –, hogy a lomokat, az illegális hulladékot vagy a szemetes ketrecek mellé, vagy a szelektív szigetekhez teszik a lakók, abban a tudatban, hogy ezzel elvégezték a saját feladatukat. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy Miskolcon lehetőség van évente két alkalommal térítésmentes lomtalanítást kérni. A lakásszövetkezetek és társasházak az ugyfelszolgalat@bmhnonprofit.hu e-mail címen jelenthetik be ilyen irányú igényeiket.

Bartha György hangsúlyozta, biztosított a megfelelő lehetőség a felgyülemlett lom szabályos elhelyezésére.

- Az illegális hulladék elszállítása komoly összegeket emészt fel, ezt a pénzt lehetne másra is fordítani. Ajánlom mindenkinek a hulladékudvarokat, ahová szintén térítésmentesen le lehet rakni meghatározott mennyiségű hulladékot.

A megoldás a szigorúbb fellépés lehet.

- Képviselőtársaimmal karöltve arra kértük a Miskolci Önkormányzati Rendészetet, hogy jobban figyeljenek oda az illegális szemétlerakókra, akár bírsággal is próbálják elrettenteni azokat a lakosokat, akik szabálytalanul, a közrendet sértve igyekeznek megszabadulni a lomtól – mondta Bartha György.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!