Ugrás a tartalomra

A Magyar Kupa döntőjébe jutott az Aluinvent DVTK

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2021. február 26. péntek 19:49
A Killik László Női K&H Magyar Kupa elődöntőjében az Aluinvent DVTK a PEAC együttesével találkozott Budapesten. A nem túl magas színvonalú találkozón a piros-fehérek végig kontrollálták a játékot, és megérdemelten győztek 50-45-re, így öt esztendő elteltével újra bejutottak a kupadöntőbe.
PEAC-Pécs - Aluinvent DVTK 45-50 (13-15, 5-10, 13-13, 14-12)

Jól kezdtek a pécsiek, a nyolcadik percben 13-8-ra vezettek, ezt követően azonban a legtöbb dobásukat elhibázták. Mivel ezen a második negyedben sem tudtak változtatni, csupán öt pontot szereztek, a nagyszünetben 25-18-as hátrányban voltak.

Mindezt a miskolciak nem tudták maximálisan kihasználni, sőt a harmadik felvonás már döntetlenre végződött. A negyedik negyedben közelebb zárkózott ellenfeléhez a PEAC-Pécs, az utolsó másfél percben többször is azért támadhatott, hogy visszavegye vezetést, ám ezúttal sem dobott pontosan, így a DVTK nyerte az alacsony színvonalú mérkőzést.

A mezőny legeredményesebb játékosa a győztes csapat amerikai légiósa, Keyona Hayes volt 22 ponttal.

A miskolciak hetedik alkalommal jutottak döntőbe a Magyar Kupában, eddigi mérlegük három győzelem és három vereség.

A bronzmérkőzésre és a döntőre vasárnap kerül sor a budapesti Gabányi László Sportcsarnokban.

Földi Attila: - A célunkat teljesítettük, ezért nagyon boldog vagyok. Szerdán egy színvonalasabb mérkőzést játszottunk. Akkor egy esélyesebb ellenfél ellen motiváltabbak voltunk és felszabadultan teljesítettünk. Ma mi voltunk az esélyesek, és ez göcsössebbé tett minket. A stresszhelyzet miatt sok rossz döntést hoztunk, de a szívünk a helyén volt, és végül örömet tudtunk szerezni a diósgyőri szurkolóknak.

A Sopron elleni kupadöntő február 28-án vasárnap 19:30-kor kezdődik Budapesten.

További hírek

Olvasnivaló