Ugrás a tartalomra

Népi mesterségekkel ismerkedhettek Pünkösd hétfőn a Diósgyőri várban

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 10. hétfő 17:24
A hétvégén minden a nagysikerű Fonóról szólt Diósgyőrben, Pünkösd hétfőn aztán a zenekarokat mesteremberek váltották fel; kosárfonó, fazekas és kovács egyaránt megtalálható volt a várban. Családok népesítették be az udvart, ahol a dolgos kezeket munka közben is megleshették.

Veres Csaba családjával Budapestről érkezett Miskolcra egy családi esküvőre. A kislányuk kérésére látogattak el a várba. – Nagyon tetszenek a programok, most éppen a fazekas munkáját néztük meg, de megyünk tovább, igyekszünk mindent felfedezni. Jól érezzük magunkat ebben a ragyogó időben – tette hozzá.

Almási Beatrix, a Diósgyőri vár kommunikációs menedzsere érdeklődésünkre kiemelte, igazi családi programmal készültek hétfőre; azt szerették volna, ha a család apraja-nagyja jól érzi magát.

Ennek megfelelően számtalan programot kínáltak. A játszóházban pünkösdi rózsát készíthettek a gyerekek, gyöngyöt fűzhettek, és kipróbálhatták a bőrművességet. Illetve rég elfeledett népi játékokkal is mulathatta az időt az aprónép: volt bögre dobáló, gesztenye csúzlizó, a bátrabbak pedig akár a sárkánnyal is megküzdhettek.

A talpalávalót a Csender zenekar húzta, aki kedvet érzett hozzá, beállhatott a táncházba is, megtanulhatta a tánclépéseket.

Mocsári László képgalériája

Gyógynövény-szakértő is várta a várba látogatókat, aki a középkori gyógyászat rejtelmeibe avatta be az érdeklődőket, és a vár fűszeres kertjét is megmutatta. Aki szerette volna, akár személyes tanácsadást is kérhetett tőle.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!