Ugrás a tartalomra

Piaci szereplők is segíthetik a miskolci fürdők működését  

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 18. péntek 12:57
Az önkormányzat és a Miskolc Holding szakemberei olyan üzemeltetési modell előkészítésén dolgoznak, amellyel piaci szereplőket is bevonnának a fürdők üzemeltetésébe és fejlesztésébe. Ezzel új lehetőségek nyílhatnak meg az intézmények működtetésére.

 

Fotó: minap.hu

A közelmúltban megalakult miskolci Turisztikai Kerekasztal pénteken újra ülésezett. A megbeszélésen Szopkó Tibor, Miskolc alpolgármestere ismertette a fürdők üzemeltetésével kapcsolatos jövőbeni városvezetési elképzeléseket. Hangsúlyozta: egy olyan időszakban, amikor a drasztikusan dráguló energia- és rezsidíjak, illetve az élet szinte minden területén tapasztalható, végeláthatatlan áremelkedés miatt sorra zárnak be országszerte a szállodák, fürdők és más turisztikai vállalkozások, a miskolctapolcai fürdők üzemeltetése során a városnak és a Miskolc Holding Zrt.-nek felelős, jó gazdaként három alapvető célt kell szem előtt tartania:


-         a fenntarthatóságot 
-         a magas színvonalon nyújtott szolgáltatásokat 
-         és Miskolc turisztikai attrakcióinak fejlesztését 


A jelenlegi, kiszámíthatatlan gazdasági helyzetben lehetetlen mindhárom célnak egyszerre megfelelni, ezért a város és a Miskolc Holding szakemberei egy olyan üzemeltetési modell előkészítésén is dolgoznak, amellyel piaci szereplőket is bevonnának a fürdők üzemeltetésébe és fejlesztésébe. Ezzel felelősen, gazdaságosan, a város forrásait és a miskolciak adóforintjait a lehető legtakarékosabban beosztva nyílhat lehetőség a fürdők működtetésére.
 
A Polgármesteri Hivatal közleménye szerint, a város megingathatatlanul elkötelezett abban, hogy az üzemeltetési együttműködés nem csak jogokat jelent majd egy esetleges jövőbeli partnernek, hanem szigorú kötelezettségeket is. Minőségi ingatlan- és turisztikai attrakciófejlesztést és többek között díjfizetési kötelezettséget – ebből semmilyen körülmények között sem lehet és szabad engedni egy felelős tulajdonosnak.
 
A külső tőkebevonás vagyonmegóvást, vagyonmegőrzést, takarékos, felelős működtetést jelent és nem eladást – a miskolci fürdők ugyanis nem eladók!
 
Hiszünk abban, hogy a sikeres piaci szereplők és a város összefogása új szintre emelheti majd Miskolc fürdőit és emblematikus turisztikai desztinációját, Miskolctapolca egészét is – írja a Városháza.

További hírek

Olvasnivaló