Ugrás a tartalomra

Térkő Party – ne fulladj bele a nyárba!

minap.hu/Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2024. június 19. szerda 17:00
A Térkő Party általános és középiskolásoknak szóló figyelemfelkeltő nyárindító rendezvény. A rendőrség és társszervei a zene közvetítő erejét használva hívták fel a figyelmet a nyári időszakban a diákokat érintő esetleges veszélyekre.
Fotók: Juhász Ákos

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság és társszervei közreműködésével bűn- és baleset-megelőzési nyárindító demonstrációt tartottak szerdán, Miskolcon, a Szent István téren.

Egy országosan ismert DJ, egy miskolci rendőrökkel felálló rap-csapat, illetve egy helyi táncstúdió töltötte meg a teret a rendőrség társszervei által felállított prevenciós pontok mellett. A bűn- és balesetmegelőzési szakemberek standjainál a hasznos, életmentő információk mellett a feltett kérdésekre helyesen válaszolók ajándékot is kaptak. 

Juhász Ákos képgalériája

A programon a Rick Roll és Cruis közösen három számot adott elő, miközben bűn- és balesetmegelőző szlogennek kötötték át a track-eket, egyben felvezették az eLTE Best Dance Company táncstúdió bemutatóját. A táncosokat követően DJ Szecsei kezdte meg zenés műsorát, aminek szövegét prevenciós jellegű tanácsok, információk kötötték össze. A résztvevő, és meghívott diákok száma megközelítőleg kétszáz volt. 

A programelemek kiemelten fókuszáltak a strandolás körülményeire, valamint annak hangsúlyozására, hogy nagy hőségben az alkoholfogyasztás fokozott veszélyt jelent. De az a téma is szerepet kapott, hogy a nyári bulik idején is figyeljenek a fiatalok egymásra, egymás testi épségére, értékeikre. Vigyázzanak a pénzükre és hallgassák meg a felnőttek hasznos tanácsait. A szünidőben bármilyen veszélyhelyzetbe kerülnek, ne felejtsék el, hogy a 112-t kell felhívni, ha baj van. A szabályokat pedig mindig tartsák be, mert szüleik hazavárják őket, a társaik pedig szeptemberben vissza az iskolába. 

- Próbáltunk egy olyan rendezvényt szervezni - egyelőre kísérleti jelleggel – amelybe ágyazva a bűn- és balesetmegelőzési tanácsainkat, teszteltük, hogy mennyire jut el a célközönséghez az üzenetünk – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Janasóczki Attila, a vármegyei rendőrség sajtóreferense. 

Hozzátette: a fiatalok számára könnyen megjegyezhető mai szlengekkel tarkított szlogeneket találtak ki az eseményhez kapcsolódóan. Valamint játékos feladatokon keresztül ismertették meg őket a hasznos tudnivalókkal. 
 

A program szakmai résztvevői voltak: B-A-Z. Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési és Bűnügyi Technika Osztály, B-A-Z. Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, Miskolci Hívásfogadó Központ, Magyar Vöröskereszt B-A-Z. Vármegyei Szervezete, B-A-Z. Vármegyei Bűnmegelőzési Tanács, Tokaji Vizirendészeti Rendőrőrs, B-A-Z. Vármegyei Kormányhivatal Zöld Ház Közösségi Foglalkoztató, Balogh Oktató Kft.

További hírek

Olvasnivaló