Ugrás a tartalomra

A tizediket is állja a gránit: jubileumi alaptörvény-módosítás

minap.hu / atv.hu
Utoljára módosítva
2022. május 24. kedd 14:15
Az Országgyűlés 136 igen, 36 nem szavazattal, tartózkodás nélkül fogadta el Magyarország Alaptörvényének tizedek módosítását kedden.

A kormány így veszélyhelyzetet hirdethet a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, háborús helyzet vagy humanitárius katasztrófa esetén is – írja az atv.hu.

Fotó: atv.hu

Az cikkben emlékeztetnek: a választások utáni első kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely, hogy a kormány a május végén véget érő veszélyhelyzetet kivezeti, de alaptörvény-módosítást javasol, hogy humanitárius katasztrófahelyzetben ismét élhessen ezzel a lehetőséggel. A Miniszterelnökséget vezető miniszter fontosnak nevezte, hogy meglegyen ez a lehetőség, de ha módosítják is az alaptörvényt, nem jelenti, hogy a veszélyhelyzetet automatikusan be is vezetik.

Fotó: hvg.hu

Varga Judit május 3-án nyújtotta be az Országgyűlésnek az Alaptörvény tizedik módosítását, amellyel a kormány kiegészítené a veszélyhelyzet tényállását a humanitárius katasztrófa, illetve szomszédos országban zajló háborús konfliktus esetéve – zárja a portál.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!