Ugrás a tartalomra

Veretlenül nyerte csoportját a magyar válogatott az olimpiai selejtezőn

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 30. vasárnap 13:48
A magyar válogatott az utolsó csoportmérkőzésén 22-9-re legyőzte Srí Lankát a grazi 3×3-as olimpiai selejtezőn. Ezzel a mieink veretlenül zártak a C-csoport élén. A vasárnapi negyeddöntőben Franciaország lesz a rivális. 
Forrás: wbasket.hu

A wbasket.hu tudósítása szerint Cyesha Goree találatával szerzett vezetést a magyar csapat. Ezt követően Srí Lanka még egyenlített, de  Medgyessy Dóra és Papp Dia találataival így is 3-1-es előnyre tettünk szert az első perc végére. Lendületben maradtak a mieink, így Goree extra megmozdulásaival villámgyorsan 6-1-re növelte előnyét a magyar csapat. Időt kért riválisunk, de a következő támadásokból a kifejezetten nagy kedvvel játszó Goree újabb három pontot szerzett és azokkal már 9-1-re vezettünk. Ekkor jött az első megszakítás.

- Visszaérkezve a pályára igyekezett kis ritmust vinni játékába Srí Lanka és 9-4-re visszajöttek. Fontos pillanatban érkezett Papp duplája, amivel 11-4-re módosult az állás. Megvillant távolról ellenfelünk, de a folytatásban egyre felszabadultabban játszó csapatunk szebbnél szebb megmozdulásokból ért el pontokat. Goree újabb négy pontját követően már 15-6-ra mentünk. Ekkor egy távoli dobás ismét célt ért a becsülettel küzdő riválisunktól, amivel 15-8-ra felzárkóztak. Ezzel túlszárnyalták az addigi legtöbb szerzett pontjukat - írja a szakportál.

A magyar válogatott 15-8 után már csak egy pontot engedélyezett Sri Lankának. Betalált Medgyessy, majd Theodoreán Alexandra két duplája 20-8-ra alakította az eredményt. Ekkor még 3 perc 52 másodperc volt hátra, de mindössze egy találatra jártunk a sikertől. Ezt az egy találatot pedig 3 perc 33 másodperccel a játékidő vége előtt Medgyessy Dóra szerezte, akinek a duplájával 22-9-re nyertünk. Remek játékkal hibátlanul zárta a csoportkört a magyar csapat. Folytatás vasárnap a keresztjátékkal, ahol a tét immár az olimpiai kvóta lesz - teszik hozzá.

Medgyessy Dóra (balra). Fotó: wbasket.hu

MAGYARORSZÁG - SRÍ LANKA 22-9
FIBA 3x3 olimpiai selejtező
Ausztria, Graz
Magyarország: Papp Dia 3, Theodoreán Alexandra 4, Medgyessy Dóra 4, Cyesha Goree 11.
Srí Lanka: Anjalee Ekanayake 3, Anne Stephanie Ravindran, Solange Gunawijeya 3, Benika Don Thalagala 3.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke