Ugrás a tartalomra

„Alig” két tonnával volt nehezebb a megengedettnél a román járműszerelvény

police.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 05. csütörtök 14:29
A rendőrök a 37-es számú főútvonalon vonták intézkedés alá azt a román sofőrt, aki az általa vezetett járműszerelvénnyel a megengedett legnagyobb össztömeget jelentősen meghaladva közlekedett.

A Sárospataki Rendőrkapitányság munkatársai szerda este a 37-es számú főútvonalon, az erdőbényei elágazásnál egy román állampolgárságú járművezetővel szemben intézkedtek.

Forrás: rendőrség

A gépjármű által vontatott utánfutón három személygépkocsi volt a rakomány. A sofőr által vezetett tehergépkocsi és a szerelvény súlya a megengedett legnagyobb össztömeget – több mint 2000 kilogrammal – meghaladta.

A tetten ért férfit a járőrök előállították a Sárospataki Rendőrkapitányságra, ahol a hatóság – 24 órán belül meghozott – elsőfokú határozatában a szabálysértőt négy hónapra eltiltotta a járművezetéstől és pénzbírsággal sújtotta.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a folyamatos közúti ellenőrzések során a rendőrök a kiemelt szabálysértéseket elkövetőkkel szemben alkalmazzák az azonnali intézkedés és hatósági eljárás elvét a közlekedés biztonsága érdekében.

További hírek

Olvasnivaló