Ugrás a tartalomra

Beoltatja-e magát a koronavírus ellen ? – járókelőket kérdeztünk

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 04. hétfő 16:40
Az általunk megkérdezett miskolciak két táborra oszlanak: határozott véleményt alkotnak arról, hogy beoltatják-e magukat a koronavírus ellen.
Fotó: Mocsári László

Kerekes Gábor 50 éves gyári alkalmazott elmondta, éppen a napokban regisztrált. – Nagyon könnyen ment, csak pár kattintás. Bár nem vagyok megijedve, nem kifejezetten félek a koronavírustól, de szerintem jobb biztosra menni. A munkahelyemen sajnos egyedül vagyok, aki maszkot hord. Nézem a híreket és annak ellenére is bízom abban, hogy minél hamarabb megkaphatom az oltást, hogy szerintem ez csak szeptemberre ér majd el hozzám. Azt is lehet hallani, hogy egyre több helyről kapunk vakcinát, mert egyre több országban gyártják. Teljesen megértem azokat, akik tartanak a betegségtől, hiszen a hírekből nagyon rossz tapasztalok is eljutnak a lakossághoz.

Ignátó Badze 82 éves nyugdíjas be fogja adatni magának az oltást. – Még nem regisztráltam, és nem is gondolom, hogy ez egyedül is menne, hiszen nem vagyok hozzászokva az internethez, de segítséget tudok kérni és fogok is. Bízom a vakcinában, krónikus beteg vagyok és már idős is, így szerintem ez nem is csoda. Másfél évvel ezelőtt volt agyi infarktusom. Fogalmam sincs, hogy mikor kerülhet sor rám, remélem, már márciusban. Előtte úgyis elmegyek az orvosomhoz, aki majd a papírjaim alapján eldönti, hogy ajánlja-e nekem a védőoltást vagy sem. Hallottam, hogy az USA-ban most tetőzött a járvány, nem gondolom, hogy nekünk is meg kéne élni ezt az állapotot.

Nagy Zsuzsa 60 éves vállalkozó nagyon szeret utazgatni. – Ez az oka annak, hogy szerintem az elsők között regisztráltam az oltást kérők között. Imádok utazgatni, repülni bárhova, és mindezt a legjobb társaságban teszem, a barátaimmal, barátnőimmel. Most nyáron is mentünk volna Görögországba, ami még várat magára, mert befagyasztották ezt az utunkat. Az Adriát tervezzük kocsival, már májustól Ausztriába vagy akár Zakopánéba is vágyom. Azt olvastam a hírekben, hogy csak azt engedik fel a repülőre a légi társaságok, akik bizonyítani tudják, hogy be vannak oltva. Ehhez valami applikációt kell majd letölteni, amit én meg is teszek.

Lénárt-Farkas Bettina 36 éves minőségellenőr egyáltalán nem tervezi, hogy beoltatja magát. – Babázni szeretnék, de ez csak az egyik oka annak, hogy nem vállalom az oltást. A másik, hogy szeretném, ha lenne további tapasztalata az emberiségnek erről a vakcináról. Most nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez hasznunkra lesz majd. De örülök, ha beválik a védettség azoknál, akik már beoltatták magukat. Nem vagyok beteges típus, 2020-ban szerencsére nem kellett betegszabadságra mennem annak ellenére sem, hogy emberek között forgok, tíz-húsz emberrel biztosan érintkezem naponta. Az ismerőseim hatvan-hetven százaléka ugyanazon az állásponton van, mint én: nem regisztrál a vakcinára.

Vajtó Marcell 26 éves munkanélküli jelenleg nem akarja beoltatni magát. – Azt gondolom, erős, fiatal szervezetem van, ami legyőzi majd a betegséget, mint eddig is mindegyiket. Ritkán dönt le a lábamról vírus, tavaly nem is volt rá példa, így nem félek ettől sem. Ráadásul nem bízom egyik vakcinában sem, egyszerűen azért nem, mert nem volt elég idő a tesztelésükre. Ezt ugyanígy gondolja a párom, a szüleim, sőt a nagyszüleim is. Jobban aggódom most amiatt, hogy elvesztettem a munkámat, mert vendéglátásban dolgoztam. Miután a munkáltató kénytelen volt felmondani nekem a jelenlegi helyzet miatt, érettségivel keresem új hivatásomat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!