Ugrás a tartalomra

Sebességi rekord az amerikai hipersportautóval

totalcar.hu
Utoljára módosítva
2020. október 21. szerda 11:15
A kis amerikai cég, a Shelby nem először veri meg a világot csúcssebességben, de ők lépték át először, dokumentáltan az 500 km/h-t utcai autóval. A hivatalos világrekord ugyan „csak” 508,73 km/h, de a rekordkísérlet során mért legnagyobb sebesség ennél is több, 532,9 km/h volt.
Forrás: auto-motor-sport.de

Az SSC Tuatara ezen felül megdöntötte a leggyorsabban megtett kilométer (517,16 km/h) és a leggyorsabban megtett mérföld (503,92 km/h) közúti világrekordját is, az utcai autók között – írja a Totalcar.

A Shelby Sportscars Tuatara típusát a kezdetektől a rekorddöntésre fejlesztik. A karosszériája kivételesen jó aerodinamikai kialakítású: 0,279-es a formatényezője annak ellenére, hogy nem termel felhajtóerőt. A motorja egy 5,9 literes biturbó V8-as, ami benzinnel használva 1350 lóerős, de 1750 lóerőre „felhúzható”.

A rekordkísérlet pilótája, Oliver Webb azt mondja, még 530 km/h felett is lett volna további tartalék az autóban, csak az oldalszél miatt volt kénytelen elvenni a gázt.

A világ leggyorsabb sportkocsija ugyanúgy kapható lesz, mint közvetlen riválisai, a Bugattik és a Koenigseggek, nagyságrendileg hasonló mennyiségben és áron: összesen 100 példányt terveznek készíteni belőle, legalább 1,9 millió dollárért példányonként.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!