Ugrás a tartalomra

Újabb borlovagokat avattak

Miskolc TV/ minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 02. hétfő 14:58
Újabb tizenhárom borlovag viszi szerte a világban a magyar bor jó hírét. Nemzetközi borlovagokat avattak a Diósgyőri vár Lovagtermében. Emellett a jótékonyság is helyet kapott a programban. Az István Nádor Borlovagrend idén is daganatos gyerekeknek gyűjtött.
Képgaléria! Fotó: Végh Csaba

Szekszárdról, Ceglédről és Bogácsról is érkeztek borlovagok a Diósgyőri várba. A hagyomány szerint megáldották az újbort és kezdődhetett a próbatétel. A leendő borlovagoknak két pohár vörös közül kellett felismerni az István Nádor Borlovagrend zászlós borát.

A magyar gyökereit is ápoló lengyel jelölt, Andrzej Kowalak régóta szeretett volna csatlakozni a lovagrendhez. A magyar bort hazájában is előszeretettek fogyasztják. – Vittem innen is görömbölyi bort, tokaji bort, azt mondták, hogy valami csodálatos. Ezért kéne továbbvinni a hagyományt. A magyar bor jó és különleges, főleg a bükkaljai bor, a görömbölyi bor, a gyönyörű pincékkel együtt. Érdemes ide jönni.

Fotógaléria!

A borlovagrend húsz év alatt több mint száz fős közösséggé nőtte ki magát. Az évek során olyan tagok csatlakoztak, mint például Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós. Együtt a kezdetektől a helyi bor kulturált fogyasztását népszerűsítik.

Czupper András, az István Nádor Borlovagrend elnök-nagymestere úgy nyilatkozott, szeretnék, hogyha a bor a mindennapi élethez, az egészséges táplálkozáshoz, a baráti beszélgetésekhez hozzá tartozna, nem csak az ünnepnapokon.

A tizenhárom új tagot a hagyomány szerint méteres boros üveggel avatták borlovaggá.

További hírek

Olvasnivaló