Ugrás a tartalomra

Versek és „szabadprózák” az új kötetben

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 17. kedd 15:42
Két új kötete jelent meg feLugossy László képzőművésznek. Az Amit nem sikerült eltitkolni és A Könyv, ami ég bemutatójával egy időben ismerhették meg az érdeklődők a MŰÚT legújabb számát is.

A Miskolci Galéria Kondor-termében mutatták be feLugossy László két új kötetét. A kis könyvecskékben a versek mellett „szabadprózák” is helyet kaptak. A Munkácsy-díjas képzőművész szerint az új könyvek a kísérletező költészet, abszurd és filozofikusan felépített szövegek kötetbe foglalása. – A képzőművészetemet kiegészítő irodalmi tevékenység jelenik meg a kis könyvecskékben, amiknek a tipográfusa egy kedves párizsi barátom, Aatóth Franyo – fogalmazott feLugossy László. 

A rendezvényen bemutatták a MŰÚT legújabb számát is. Az irodalmi, művészeti és kritikai folyóirat ezentúl az évi négy lapszám helyett újra kéthavonta jelenik majd meg. Jenei László, a MŰÚT kritikai szerkesztője beszámolt arról, hogy a folyóirat a Magyar Tudományos Művek Tárában ettől az évtől tudományos és lektorált fórumnak minősül, ami nagy lépés a lap életében.

A bemutatón részt vett Veres Pál polgármester, aki elmondta, városvezetőként elkötelezett, hogy támogasson minden olyan kezdeményezést, ami a város kulturális életét, közgondolkodását jobbá teszi, és közösséget formál. – A város életében rendkívül fontos szerepet kell, hogy betöltsön a kultúra. Egy olyan hagyományokkal rendelkező folyóirat, mint a MŰÚT, meghatározó értéke a városnak – hangsúlyozta a polgármester.

További hírek

Olvasnivaló