Ugrás a tartalomra

Kisbusz nyújt nagy segítséget

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 20. péntek 17:24
Csak kérniük kellett és azonnal kaptak. Kisbuszt ajándékozott karácsonyra az egyik energiaitalokat gyártó cég a Máltai Szeretetszolgálat Miskolci Csoportjának. A karitatív szervezet iskolabusza egyik pillanatról a másikra használhatatlanná vált, így több fogyatékos gyermek közlekedése került veszélybe. A szeretetszolgálat az energiaital-gyártó céghez fordult segítségért, ami egy hétszemélyes kisbuszt ajándékozott nekik.
fotó: Parai Roland

Martin István, a szeretetszolgálat munkatársa elmondta, a Máltai Szeretetszolgálat Miskolcon több mint harminc fogyatékos gyermek iskolába juttatását oldja meg hétfőtől péntekig. Egyik buszuk azonban nemrég tönkrement, ezért veszélybe került a gyerekek utaztatása. Egy szikszói céghez fordultak segítségért.

– Nem nagyon szeretünk várni az ilyen kérdésekben, úgyhogy egy hét alatt lezongoráztuk, hogy az Avalon Parknak az egyik buszát felajánljuk nekik, ezzel segítve a gyerekeket – nyilatkozta Pantl Péter nemzetközi marketing és kommunikációs igazgató. – Ez egy jó karácsonyi üzenet is a gyerekek számára, hogy lássák, hogy a cégeknél van felelősségvállalás.

A Máltai Szeretetszolgálat több mint húsz éve foglalkozik mozgássérült vagy értelmi fogyatékos gyermekek szállításával. Ez nagy segítéség a szülőknek, hiszen legtöbbjük nem tudja megoldani a gyerekek reggeli utazását.

Csiba Gábor, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Miskolci Csoportjának alapítója és vezetője szerint bármelyik járat kiesése azt jelenti, hogy nemcsak, hogy a gyerek nem jut el az iskolába, hanem a szülő sem jut el a munkahelyére, hiszen akkor otthon kell maradni a gyerekkel.

Az új busznak hála, a szervezet fennakadás nélkül folytathatja munkáját. A felajánló cég pedig a kisbusz szervizeléséről is gondoskodik majd.

További hírek

Olvasnivaló