Ugrás a tartalomra

Előre kitervelte a gyilkosságot

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 03. kedd 09:24
Egy 81 éves férfi ellen előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség. Baltával, vascsővel és robbantással is meg akarta ölni feleségét.

A vádlott negyvennyolc éve házas a feleségével, akivel megromlott viszonya. 2007 óta laknak Parasznyán. A férfi rendszeresen italozott, feleségét többször meggyanúsította, hogy meglopja, az életére tör, ezért folyamatosan lelki terrorban tartotta. 2018 novemberében két PB-gázpalackot vásárolt azzal a céllal, hogy felrobbantja házukat, miközben felesége bent tartózkodik. Még ebben a hónapban egyik éjszakára magához vett egy fém széklábat, hogy azzal öli meg feleségét. Bement annak szobájába, és elkérte a baltát, mondván, fát akar majd aprítani. Mikor megkapta, fejbe vágta az asszonyt, aki megszédült. A férfi tovább ütlegelte a nőt, majd elővette a vasrudat is, amivel eltörte felesége kezét. A földre került nőt még többször megütötte azzal a kijelentéssel, hogy „most meghalsz!”

Mikor jól helyben hagyta az asszonyt, bevitte a PB-gázpalackokat annak lakrészébe, megengedte a gázt, majd gyógyszerekkel együtt elrejtőzött az udvaron. Gondolta, öngyilkos lesz felesége halála után.

A palackokból kiáramló gáz a kandallóban égő tűz miatt belobbant, és a lángok átterjedtek a szoba berendezési tárgyaira. A tűzben tízmillió forint értékű kár keletkezett. Ekkor azonban az asszony már magához tért, kimenekült a házból, és szomszédjától kért segítséget. A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el, volt köztük életveszélyes is.

A vádlott kóros elmeállapota miatt nem büntethető, ezért az ügyészség felmentésére tett indítványt, egyidejű kényszergyógykezelésének elrendelésével.

További hírek

Olvasnivaló