Ugrás a tartalomra

Acéllábos: Tavaszi nyitás

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2024. május 03. péntek 18:05
A bimbózó virágokkal egy ütemben több új vendéglátóhely is kinyílt a belvárosban. Ezek közül látogattunk meg néhányat.

Új adással jelentkezett kedd este az Acéllábos, a MiskolcTV gasztroműsora: most a tavaszé volt a főszerep.

Mocsári László képgalériája

Ahogyan a belvárosnak, az Acéllábos áprilisi részének is a Városház tér környéke volt a csakrapontja. A műsort, mint egy szófogadatlan gyerek az ebédet, az édességgel kezdtük: a Macaron Desszertbár kínálatába kóstoltunk bele. Itt Győri Péter tulajdonos mesélt az üzletről, ami egy igazi családi vállalkozásra épül: a felesége készíti a macaronokat, ő pedig a pult mögött segít. Megtudhattuk, rengeteg kísérletezés áll a kis kerek „boldogságtallérok” mögött. Az utóbbi években kinőtte magát a vállalkozás, kialakítottak egy új sütőüzemet, és az egyik üzletüket egy bevásárlóközpontból átköltöztették a Városház térre.

- Mindent kézzel készítünk, egyesével – naponta nagyjából 800-1200 darab macaront, huszonöt különböző ízben–, de vannak szeletes süteményeink is - mondta Győri Péter.

A könnyed franciás ízélmény után egy jól megpakolt burgert kóstoltunk a Smokey Burgerben, a sínek másik oldalán. Szintén családi vállalkozásról van szó, amit egy fiatal pár visz, ők Szirmáról költöztették át az üzletet a Városház térre.

- Prémiumminőségű, száz százalékos marhahúsból készülnek a pogácsáink. A vadkovászos bucinkat helyi pékségből kapjuk, és arra is odafigyelünk, hogy gondosan válogatott zöldségek kerüljenek a burgereinkbe – írta le a Smokey hitvallását Pejkó-Recski Viktória, aki azt is elmondta, hogy Szirmáról és Kistokajból is sokan járnak hozzájuk, mert hiányolják a burgereiket.

- Ott inkább családias hangulatú volt az üzletünk, a belvárosban viszont modernebb környezetben várjuk a vendégeinket – tette hozzá.

A Grillfarm bejárata a Régiposta utcát választja el egy igazán laza hangulatú, akár 130 ember befogadására is alkalmas nyitott terasztól, ahol nem csak a hétvégi buliktól parázs a hangulat, de a faszén is izzik a különböző húsok alatt. Marhasteak, csevap, de még cápa is szerepel az étlapon. A kiszolgálás mellett a húsok is pörögnek: csirke és csülök forog a nyársakon. Ám a Grillfarmnak csak az egyik profilját adják a grillételek. Emellett a menüztetős piacon is bizonyítanak.

- Hétfőtől péntekig négyféle napi menüt kínálunk, hétvégén pedig a grillkemencénk, illetve a forgó grillünk is működik. A vendégek választhatnak a hűtőpultunk kínálatából, amire rámutatnak, azt megsütjük nekik – mondta Sári András konyhafőnök, hozzáfűzve, a grillterasz nyáron a fociélmények helyszíne lesz: a kivetítők előtt lehet majd szurkolni az EB meccsei alatt.

Az adás elérhető a minap.hu médiatárában, IDE kattintva, vagy újra megtekinthető a Miskolc Tv műsorán május 5., vasárnap, 19:25-től.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!