Ugrás a tartalomra

Adományból lesz szigetelés a Szimbiózis Alapítvány intézményeiben

Nagy-Hankó Krisztina
Utoljára módosítva
2024. február 02. péntek 12:46
Csaknem egy millió forinttal támogatta a Szimbiózis Alapítványt a Starters E-Components Generators Automotive (S.E.G.A.) Hungary Kft. A cég évek óta segíti a régió több szervezetét, ezúttal a lakóotthonok komfortosabbá tételéhez járult hozzá.

Az adományból szigetelőanyagot vásároltak, melyből a Forgács utcai nappali intézmény és lakóotthon, valamint a Váltó utcai napközi épület padlásának szigetelését oldják majd meg. Mindez összesen több mint 150 fogyatékossággal élő embert érint, akiknek kellemesebb hőérzetet és komfortosabb körülményeket biztosít az adomány. A szigetelőanyag jelképes átadását pénteken délelőtt tartották a Váltó utcai intézményben. 

Az elmúlt két évben számos olyan beruházást végeztek, melyek az energetikai korszerűsítést és rezsicsökkentést szolgálják. Több telephelyen is fa-elgázosító kazánt és cserépkályhát építettek be és lehetőségeikhez képest szigetelték az épületeket, mellyel a költségeiket a felére csökkentették – mondta Jakubinyi László, a Szimbiózis Alapítvány kuratóriumi elnöke. Hozzátette: a mostani segítség ahhoz járul hozzá, hogy a több mint száz éves Váltó utcai épület kap egy korszerű tetőszigetelést, amellyel jobban bent tudják tartani a meleget. Hétfőn pedig már érkeznek is a szakemberek és megkezdik a munkát, amellyel ha elkészülnek, akkor már hosszú távra tervezhetik a fenntartható működtetést.

Jelenleg ennek az épületnek a havi gázszámlája egy-másfél millió forint, ebből mindenképpen szeretnének lefaragni, de ahhoz még további korszerűsítési beruházások kellenek. A Váltó utcai napköziben nyolcvan fogyatékkal élőt tudnak Miskolcról és környékéről fogadni, de ez a szám valamennyivel megnövekszik a nyári iskolai szünetben – tudatta az elnök. Akkor ugyanis azokat a fiatalokat is befogadják, akiknek a dolgozó szülők nem tudnak két hónapig felügyeletet biztosítani. Közöttük vannak súlyos fogyatékosok, akiknek magasabb fokú ellátásra van szüksége, amit itt biztosítani tudnak számukra. 

Osztie Tibor képgalériája

Elismerik a munkájukat 

A S.E.G.A. Hungary Kft. évek óta elkötelezetten támogatja a régiót, és az ott élő embereket. Felelős munkáltatóként munkavállalóikat, családjaikat, és ezen felül azt a térséget is segítik, ahol élnek és dolgoznak – mondta Dobos Péter gyárigazgató. Kiemelten kezelik az egészségügyet, számos alapítványt, szervezetet, intézményt támogattak az elmúlt években akár pénzbeli hozzájárulással, akár önkéntes munkával. A fogyatékkal élő, illetve mozgáskorlátozott emberek életkörülményeinek javítását előtérbe helyezik. Elismerik a miskolci alapítványok, többek között a Szimbiózis Alapítvány tevékenységét, így örömükre szolgál, hogy most az ő lakóotthonaik komfortosabbá tételében tudnak segíteni – tette hozzá a gyárigazgató. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!