Ugrás a tartalomra

Akadálymentesítettünk, festettünk, takarítottunk, virágosítottunk

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. december 12. szombat 16:56
Az önkormányzat 2. számú választókerületének képviselője, Cseléné Figula Edina számolt be lapunknak az eltelt egy év munkájáról.
Cseléné Figula Edina kezdeményezésére tartott bejárást Veres Pál polgármester Martinkertvárosban, illetve Szirmán.

Egy évvel ezelőtt, amikor választóimtól pontosan 2019 támogató szavazatot kaptam, az öröm mellett olyan más érzések is a szívembe költöztek, mint hála, felelősség, energia, tenni akarás, béke, az összetartozás érzése. Sajnos ez az év minden tervet és elképzelést felülírt. A járványhelyzet nem tervezett kiadásai, a kormányzati forráselvonások és az előző városvezetéstől örökölt tízmilliárdos hiány miatt át kellett alakítani a város költségvetését. Mindezek ellenére is folyt és folyik a munka.
Szirmán akadálymentesítettük a járdát az orvosi rendelő előtt, szélesítettük egy parkoló kapuját, a Martinkertvárosban a buszmegálló akadálymentesítését, csatornafedelek cseréjét végeztük el. Kitakarítottuk a Balaton utca 17. szám előtti területet, rendbe tettük a Latorca utcai orvosi rendelő előtti parkolót. Nagy mennyiségben javítottuk az útfelületeket kátyúzással, a közterületeken segítőkész lakók közbenjárásával virágosítottunk. A polgárőrség támogatásával, önkéntesekkel kifestettük a martinkertvárosi óvoda kerítését, ahogy a játszóterét is - kedves és ügyes helyiek segítségével.
Számos fogadóórát, lakossági fórumot, bejárást tartottam a Városgazda és a Miskolc Holding munkatársaival. Egyeztetéseket szerveztem a Magyar Közút Zrt. képviselőivel, az "Y-híd" miatt számos megbeszélésen és civil fórumon vettem részt.
Több, már korábban betervezett munka nem valósulhatott meg márciusban, mivel a körzet pénzügyi keretét, a képviselői alapot zároltuk, hogy a város járványügyi védekezését segíthessük. A csapadékvíz elvezetésének megoldása, az utak állapotának javítása, a járdák rendbetétele, gyalogátkelő elkészítése még előttünk álló feladat. Sikerült azonban előrelépni az Iskola téri játszótér elkerítésében, a Bornemissza és a Magyar László utcákra kerülő fekvőrendőr kihelyezésében - a kiviteli árajánlatok hamarosan rendelkezésünkre állnak.
Tavaly advent idején 200 gyermek mikulásvonatozását szerveztük meg. Kihelyeztük a martinkertvárosi és szirmai karácsonyi díszeket, adventi koszorút készítettünk a lakosság segítségével, és adományfákat állítottunk mindkét városrészben. A négy adventi hétvégén együtt készülhettünk a karácsonyra az egyházak, az egyesületek és a nyugdíjas klubok segítségével. Köszönöm azoknak, akik továbbra is segítik a munkámat, mellettem voltak és vannak!

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!