Ugrás a tartalomra

Ami Orbán Viktornak a Szomszédok, az Magyar Péternek a Polip

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 22. péntek 11:10
Másként látják a mai Magyarországot.

A megszokott panelekkel, de ezúttal Brüsszelből adott interjút Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken. A kormányfő a brüsszeli Közmédia Központban az MTI hosszas tudósításai szerint arról beszélt, hogy Brüsszel valójában Soros György hálózatának a foglya, hogy Európában ma háború van és rosszlét, ahelyett, hogy béke lenne és jólét, és, hogy Brüsszel háborús spirálban van.

A háború veszélyeinek említése és a megszokott Brüsszel-kritikus mondatai mellett egy hazai aktuálpolitikai jelenségre is utalhatott pár szóban: ezúttal Magyar Péter, a lemondott korábbi igazságügyi miniszter, Varga Judit exférje kerülhetett a kormányfő célkeresztjébe. Ami azért is meglepő, mivel Orbán eddig nem igazán nyilvánult meg a március 15-én becslések szerint legalább 50 ezer embert a fővárosba zászlóbontásra csábító fiatal ügyvéd kapcsán...

Szóval a pártalapításra vállalkozó Magyarnak szólhatott az a miniszterelnöki kiszólás a rádiós interjúban, amikor Orbán Viktor úgy fogalmazott: „Magyarország egész úgy néz ki, mint egy normális ország. Jó, vannak ilyen Szomszédokra, Dallasra, vagy a Való Világra emlékeztető, filmsorozatot idéző közjátékok Magyarországon.”

Itt minden bizonnyal a Magyar Péter „jelenségre” utalt, ami azt is jelenti – legalábbis e mondatok alapján –, hogy nem veszi komolyan a témát, nem kívánja egy szintre emelni a Fidesz ellen (is) fellépő Magyart. (Az kevéssé valószínű, hogy a kegyelmi botrányra gondolt volna, mert azt az ügyet szemmel láthatóan komolyan vették kormányoldalról.)

A rádiós beszélgetést minden bizonnyal Magyar is hallgathatta, mert a szokásos napi posztjai egyikét az erre adott riposztnak szánta.

„A miniszterelnöknek a Szomszédok, a Dallas és Való Világ jutott eszébe ma reggel az ország jelenlegi helyzetéről. Nekem inkább a Polip című sorozat és a Keresztapa trilógia” – fogalmazott, ismét előhúzva a „maffia-kártyát”, amit már többször felmutatott a Fidesz-kormány működése kapcsán.

Hogy kinek mi jut eszébe a magyar közéletről, közállapotokról, arról a Blikk meg is szavaztatja olvasóit. Pénteken 11 óráig a döntő többség (92 százalék) szerint inkább a Keresztapa és a Polip maffiamódszerei köszönnek vissza ma Magyarországon...

További hírek

Olvasnivaló