Ugrás a tartalomra

Angyalok gyűjtöttek pénzt a kórháznak

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 05. csütörtök 14:23
Maradhat a GYEK-ben a fontos orvosi műszer.
Összefogás révén gyógyíthatnak tovább a készülékkel. (Fotó: Juhász Ákos)

Újabb orvostechnikai eszköz segíti a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermekegészségügyi Központjában (GYEK) a kis betegek gyógyulását. A Rotary Club Miskolci Angyalok – egyebek mellett - a Rotary Club Miskolc-Tapolca, és a miskolci önkormányzat segítségével ugyanis jótékonysági akciót hirdetett a GYEK javára, hogy az ott már kipróbált és nagyon hasznos köhögtetőgép a beteg gyermekek számára elérhetővé váljon.
A köhögtetőgép abban az esetben segít, amikor az önálló légzést lehetővé tévő izom, vagy az azt mozgató idegek sérülnek, a köhögéshez szükséges erőteljes légáramlást a beteg nem tudja önállóan létrehozni. A köhögési képtelenség a váladék felhalmozódásához vezet, aminek súlyos következményei és szövődményei alakulnak ki. A váladék kiürítésében segít a köhögtetőgép, amely a tüdőt levegővel megtöltve egy erős kilégzést „utánozva” lehetővé teszi a váladék légútból történő kiürítését.

A Rotary Club hölgy tagjai több, mint kétmillió forintot gyűjtöttek annak érdekében, hogy a berendezést megvásárolhassa a kórház, eddig ugyanis bérelték azt. Cserép Edina, a Rotary Club Miskolci Angyalok elnöke elmondta: amikor meghallották, hogy a készüléket rövid időn belül elszállítják, sürgősen cselekedtek.Tagjaik megmozgatták a baráti kapcsolataikat, de nem csak a Rotary Club Miskolci Angyalok, a Rotary Club Miskolc-Tapolca segített, hanem rengeteg magánszemély is adakozott, így jött össze a szükséges kétmillió hétszázezer forint.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!