Ugrás a tartalomra

Az őstermelőknek és a vásárlóknak okoznak károkat a rémhírek

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. február 16. szerda 19:58
Az önkormányzat határozottan visszautasítja az őstermelői piac bezárásával kapcsolatos rémhíreket. Mivel ezeknek semmi valóságlapjuk nincsen, csak a politikai haszonszerzés motiválhatja azokat, akik kitalálják és terjesztik ezeket a hazugságokat. A Búza téri piac, az őstermelők és a vásárlók csak többet érdemelnek ennél – mondja Szopkó Tibor alpolgármester.

Attól félnek az őstermelők, hogy megszűnik az őstermelői piac – ez a hamisnak bizonyult információ jutott el szerkesztőségünkbe szerdán. A hír azért is hangzott elsőre furcsán, mert a Búza téren üzemelő piacok jövőjével korábban többször is foglalkoztunk (például itt, itt és itt). Valamennyi alkalommal arról számoltak be a Miskolc Holding Zrt. és a vásárcsarnokot is üzemeltető Miskolc Piac Zrt. képviselői, hogy a Búza téri piac helyzetét rendezték, annak változatlanul részét képezi az őstermelői piac.

Most újból megkerestük Halmai Gyulát, a Holding ingatlangazdálkodási igazgatóját, aki ismét megerősítette: nincs szó bezárásról.
- Amint az ismert, a 2019-es önkormányzati választást követő átadás-átvétel után rendezetlen helyzettel szembesült a mostani városvezetés. Perek tömkelege nehezítette a kapcsolatot, amelyekre addig már több mint 100 millió forintot elköltöttek a felek. További akadályt jelentett, hogy a piacot működtető céggel kötött megállapodás is a lejárathoz közeledett. Miután az önkormányzat egyértelművé tette, hogy a piacot nem kívánja eladni, azt a feladatot kaptuk, hogy a tulajdonostárssal rendezzük a vitás kérdéseket. Próbáljuk meg elérni, hogy a helyhatóságnak nagyobb beleszólása legyen a piac ügyeibe. Pontosan így történt. Az elfogadott reorganizációs tervnek megfelelően és a jóváhagyott új szerződéses konstrukcióban az önkormányzatnak megnőtt a tulajdoni aránya. Alapvető kérdésekben csak az önkormányzat egyetértésével dönthetnek, amely a piachoz tartozó érdekeltségeit, így az őstermelői piacot is beapportálja abba a cégbe, ami egyébként is a piac üzemeltetésére jött létre annak idején – sorolta el sokadszorra az igazgató. „Az apportálás után a Miskolc Piac Zrt. fogja az őstermelői piacot is tovább működtetni, hasonló feltételek mellett. Erre nemcsak a józan ész, hanem szerződéses garanciák is biztosítékot adnak” – tette hozzá Halmai.

Ugyanezeket az információkat erősítette meg Szopkó Tibor alpolgármester is. Mint mondta, Miskolc önkormányzata elkötelezett a piac változatlan működtetésével kapcsolatban, melynek része az őstermelői piac is.- Határozottan visszautasítjuk a politikai hangulatkeltést, a témával kapcsolatban szárnyra kapott rémhíreket. Mivel ezeknek semmi valóságalapjuk nincsen, csak a politikai haszonszerzés motiválhatja azokat, akik kitalálják és terjesztik ezeket a hazugságokat. Ennél többet érdemelnek az őstermelők, a Búza téri piac és az ott vásárló miskolciak is – tette hozzá.
 

További hírek

Olvasnivaló