Ugrás a tartalomra

Ballagás 2020. – csütörtökön lett volna!

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. május 01. péntek 07:22
Több miskolci középiskola bízik abban, hogy meg tudják majd tartani a ballagást, ha az élet visszaáll eredeti rendjébe. Vannak azonban, akik úgy döntöttek, online is elbúcsúznak diákjaiktól.
Képünk csak illusztráció

A ballagás egy életszakasz lezárása. Gyásszal, ugyanakkor izgalmakkal teli az új élet iránti kíváncsiság és kihívások miatt. Jelenlegi helyzetünkben a gyászt erősebben érezzük korlátok, korlátozások és félelmeink miatt. A végzősöknek a tanév március 16-án ért véget, de ezt akkor még nem tudtuk. Azóta nem találkozhattak diáktársaikkal, tanáraikkal, nem érezhették az iskolafolyosók hangulatát, illatát, csak a bizonytalanságot, azt, hogy kihúzták a talajt a lábuk alól. Mégis itt az érettségi, amire készültek négy, hat vagy nyolc éven át. Meg kell felelni a feladatnak, hogy bizonyítsák, felnőttek, kiléphetnek az életbe.

A legtöbb miskolci iskola abban bízik, a búcsút személyesen is megtehetik diákjaik. Gondolkoznak a nyárban, a nyár végében, de tervezik szeptemberre is mindazokat az eseményeket, amikről az idén végzős diákok lemaradtak a járvány miatt: szerenád, ballagás, bankett…

A Zrínyi Ilona Gimnázium búcsúját itt nézhetik meg. A Miskolci Szakképző Centrum ezt az összeállítást készítette ballagói számára. A Földes Ferenc Gimnázium pedig így köszön el tanulóitól online.

További hírek

Olvasnivaló