Ugrás a tartalomra

Békarevolúció krimivel és pislogással

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 04. hétfő 12:39
A Művészetek Háza különleges tavaszváró programokkal várja a Kocsonyafesztiválra kilátogatókat.

A Miskolci Truváj szervezésében lesz békanyál főzés és kóstoló, amit a fesztivál alternatív italaként készítenek. A Lillafüredhez köthető Év Ódaköltője pályázat versei közül Fandl Ferenc színművész olvas majd fel. A békabőrös borzongás jegyében a bűnügyi sztorik is előkelő helyet kapnak a programban, de lesz beszélgetés emberevésről a krimiben – Bánhidi Lillának, a Sorsod Borsod című sikerkönyv írónőjének „kocsonyareceptje alapján –, béka diszkó és csapat kvíz. Mindemellett Papp Dénes új regényébe is bepillanthatást nyerhetünk. Akik sportot csinálnak a fesztiválozásból is, azokat háromfogásos versennyel várják: a kocsonya triatlonon lesz békaszem néző bajnokság, csípős békacomb evő verseny és békanyál ivó kihívás, miközben Harsányi Attila és Fandl Ferenc fogják – a lírai szövegmondás formáinak megfelelően – a Belga zenekar klasszikus szövegének, a Zsolti a békának elszavalni mindhárom részét.

A programhely interaktív bűnügyi „kihallgató szoba játékkal” zárja a fesztivált, ami félig színház, félig nyomozás. A kristálykocsonya átka című ügy felgöngyölítése pedig a nézőkre vár.

A programokat Zemlényi Attila költő és Bájer Máté újságíró szedték csokorba.

- Szerettük volna újszerű megvilágításba helyezni a Kocsonyafesztivál kabalaállatát, ezért többnyire a béka köré szerveztük a történéseket – mondta lapunknak Zemlényi Attila, aki szerint sikerült kicsit megújítani ezt a szimbólumot. A szervező azt is elmesélte, hogy a krimi hogyan jött a képbe.

- A pislogás a kocsonyában ragadt béka jelzője, míg a pislogás hiánya az olyan filmes pszichopatákra jellemző, mint például Hannibal Lecter. Erre a szemhéjmozgásra is építettünk, lesz többek között békaszem néző verseny és Krimittud kvíz – vetítette elő Zemlényi Attila.

A programokon való részvétel ingyenes, a részletek a Művészetek Háza oldalán olvashatóak.
Helyszín: Sokszínű Miskolc - Művészetek Háza előtti tér és Művészetek Háza Kávézó

Címlapkép: fotó a tavalyi felvonulásról

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!