Ugrás a tartalomra

Boldogság, fesztivál, Kisfalud

Miskolci Napló
Utoljára módosítva
2024. március 17. vasárnap 18:26
Összefonódik a zene, az irodalom és a képzőművészet a Tokaj-hegyaljai táj nyújtotta különlegesen szép természeti környezetben, Bodrogkisfaludon, ahol idén is megrendezik a BOLDOGkisfalud Fesztet.
Fotó: BOLDOGkisfalud Feszt

A rendezvény főszervezője a Kisfalucska Udvarház & Bisztró, további helyszín a Seven Hills Distillery és a Bodrog Borműhely. Olyan fellépők fogadták el a szervezők felkérését idén is, akik meghatározó szereplői a hazai könnyűzenei életnek, dalaik generációk számára váltak és válnak zenei alapélménnyé, életérzés és világlátás kapcsolódik hozzájuk. Sokszínű és izgalmas zenei kínálatra számíthatunk idén is, hiszen – a fesztivál történetében másodszor – érkezik fellépő külföldről (Franciaországból látogat el hazánkba a Les Gars Dans L’Coin), a Nagyszínpadon pedig köszönthetjük majd a Carson Comát, a Kispál és a Borz zenekart (az ő közreműködésükkel egy klip is készült a fesztiválhoz, valamint a Felefántot.

A Ligetben itt lesz Beck Zoltán és Grecsó Krisztián, a Szűcs AkuDuó, Németh Juci és a G. Szabó Hunor Duó, a Here We Are Akusztik, a Kelet Brass Band, a Volkova, valamint a 30 Fok Árnyékban.

A megszokott módon tizenöt borászat tételei lesznek majd elérhetőek, valamin idén egy vendégborász is érkezik Bodrogkisfaludra.

Új helyszínként Borligetet hoznak létre a Kisfalucska udvarán, ahol borászokkal is össze lehet majd futni. A szervezők hajós borkóstolókkal is készülnek a Bodrogon, továbbá exkluzív dűlőtúrákkal, bor-étel párosításokkal, valamint bor és irodalom kombinációkkal várják az érdeklődőket. Találkozhatunk majd Závada Péterrel és Luka Enikővel, Ungváry Krisztián történésszel, aki most borászként áll közönsége elé. A Miskolci Nemzeti Színház pedig alternatív előadásokkal érkezik majd a fesztiválra.

A fesztivált idén egy sportot előtérbe helyező kísérőrendezvénnyel bővítik ki: a gyorsléptűek terepfutásban mérhetik össze az erejüket, a bicikli szerelmesei pedig felpattanhatnak a drótszamarukra egy szervezett, több állomásos túra keretében. A futószámok útvonala a Bodrog gátján és partján vezet. Biciklivel pedig a tokaji Kopasz-hegy megkerülése lesz a cél.

Egy másik kísérőrendezvény pedig egy képzőművészeti kiállítássorozat lesz, ahol fiatal, feltörekvő művészek kapnak lehetőséget, illetve már elismert alkotók műveit is kiállítják. Több helyszínen festmények és grafikák, divattervezők és textilművészek, fotósok tárlatait tekinthetik meg a látogatók, valamint kültéri szobrok és installációk lesznek láthatóak, esetként a legkülönösebb anyaghasználattal.

További hírek

Olvasnivaló