Ugrás a tartalomra

Diósgyőri játékos is szerepel az M4 Sport őszi álomcsapatában

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. december 19. kedd 14:40
Négy ferencvárosi, valamint három paksi, két fehérvári és egy kecskeméti játékos fért még be a diósgyőri Gera Dániel mellett az álom tizenegybe.
Gera Dániel bekerült az M4 Sport álomcsapatába. | Fotó: Mocsári László

Vasárnap este befejeződött az OTP Bank Liga őszi szezonja, a csapatok tizenhét fordulót pörgettek le az elmúlt öt hónapban. A közmédia sportszerkesztősége közösen összeállította a csatorna őszi álomtizenegyét, melyben - egyetlen diósgyőriként - Gera Dániel is szerepel.

- Kellemes meglepetés a diósgyőri játékos jelenléte álomcsapatunkban, pláne számára eddig szinte idegen poszton - indokolta a döntést az M4 Sport. - A 28 éves Gera az első három fordulóban még Farkas Dániel mögött padozott, s csereként sem jobbhátvédnek jött be, a kolléga sérülésével azonban megkapta a lehetőséget, s remek focival hálálta meg. Kuznyecov pozíciós játékában fontos szerep hárul a jobb bekkre, hiszen úgynevezett tükörszélső védőként a középpálya közepén helyezkedik támadásépítéskor, ennek (is) köszönhetően pedig nem egyszer odaért az ellenfél kapuja elé, két-két gól és gólpassz is felkerült a neve mellé a jegyzőkönyvbe. De védőként is megállja a helyét, megelőző szerelésekben, védekező akciókban is a legfoglalkoztatottabbak között van - írták.

Az őszi álomcsapat kapuját a paksi Szappanos Péter őrzi, előtte a védelemben a Fradi játékosa, Ibrahim Cissé, valamint két paksi, Szabó János és Kinyik Ákos kapott helyet.

Egy sorral előrébb, a középpályán a Fradi képviseletében Marquinhos és Abu Fani szerepel, Katona Mátyás a Videotontól került be az álom tizenegybe a kecskeméti Horváth Krisztofer mellett.

A csatárposzton egy újabb Fradi-játékos tűnik fel, Varga Barnabás, csatártársa pedig a Videotonban szereplő Kenan Kodro.

További hírek

Olvasnivaló