Ugrás a tartalomra

Elindult az online adventi vásár

Répássy Olivía
Utoljára módosítva
2020. december 12. szombat 10:40
A járványhelyzet miatt idén Miskolcon sincs hagyományos adventi vásár. A nagy múltra visszatekintő ünnepváró rendezvényt az önkormányzat az online térbe költöztette. Segítsünk együtt a helyi vállalkozókon, akik hasznos és szórakoztató termékeket egyaránt kínálnak!
Sajnos hagyományos karácsonyi vásárt az idén nem lehetett rendezni. (Fotó: Mocsári László)

Mindenkit arra biztatnak, hogy keressék fel a vasaroljmiskolcit.hu weboldalt, ajánlják ismerőseiknek, és vásároljanak helyi őstermelői vagy kézműves termékeket és művészeti alkotásokat a fa alá. Az idei, rendhagyó adventi vásár mindeközben már javában zajlik a Vásárolj Miskolcit! nevű Facebook-csoportban is, ezt kiegészítve az új weboldal még könnyebbé teszi azt, hogy az eladók és a vevők egymásra találjanak. Az ünnepre készülődők széles palettáról választhatnak: a kereskedők kínálnak ékszert gobelinből, mogyoróból, pitypanggal készítve, karácsonyi díszeket akár levendulából, egészséges teákat, valamint mangalica- és tejtermékeket is.

Az online térbe költözött adventi vásáron széles palettáról választhatnak a miskolciak és a környékbeliek. Kiss Ágnes, a Bükki Napsugár kereskedés tulajdonosa natúr kozmetikumokat árul egy bükkszentkereszti családi manufaktúrából. – Termékeink gyógynövények és organikus növényi olajok felhasználásával készülnek. Kozmetikus és természetgyógyász végzettséggel rendelkezem. Rendszeresen részt veszek a Miskolci termelői napon, ott kezdtem árusítani saját készítésű szappanaimat, ma már saját üzletem van. Nagyon szívesen csatlakoztam most is a városi kezdeményezéshez. A mostani nehéz helyzetben mindannyian próbálunk minél több fórumon megjelenni – mondta.
Nagy Katalin a kézzel horgolt táskáit mutatja be a honlapon. „Törekszem az igényességre, praktikumra. Általában pólófonalból, illetve zsinórfonalból készülnek, különböző fém-, fa-, műbőr- kiegészítőkkel. Tapintásuk puha, mégis strapabírók, időtállók” – írja.
Kovács Bence kézzel készített fali dekorokat kínál. „A termékeket Miskolcon és 10 kilométeres körzetében ki tudjuk szállítani. Amennyiben a miskolci rendelésetek december 15-éig leadjátok, még ott lehet a karácsonyfa alatt” – hívja fel a figyelmet a vasaroljmiskolcit.hu oldalon, ahova várják további kereskedők jelentkezését is.
Mindeközben felkereshető a Vásárolj Miskolcit! nevű Facebook-csoport is, ami már március óta teszi könnyebbé az eladók és a vevők egymásra találását. Itt van könyv, notesz, festmény, szobor, terítő, sál, kanál, bögre, kerámiatál, bor, sör, kenyér, tészta és csokoládé. Megjelenik a felületen előadó, fényképész, kutyasuli, nyelviskola, gravírozó, reklámgrafikus, bádogos, ajtós és asztalos. Van, aki hímző- és szövőszettet kínál, videokazettát digitalizál, gyertyát készít akár természetes méhviaszból, garázs- és kertkaput javít vagy beépít. Továbbá van, aki babakelengyébe segít be hordozókendő, takaró és hálózsák varrásával. Azt javasolják, kerüljön helyi étel, miskolci éttermek által elkészített menü az ünnepi asztalra.
Dávid Örs szerint minden lehetőséget meg kell ragadni, hogy megmutassák termékeiket. – Cégünk, a Keleti Blokk Ruhaipari Manufaktúra 2002 óta gyárt egyedi tervezésű ruházatot, köztük pólókat, pulóvereket, sapkákat és táskákat. Ezek sajátossága, hogy helyi ihletésű dizájn található felirataink és mintáink között, ez itt már egy saját márkának minősül. Széles korosztály vásárolja meg anyagában és nyomtatási technikában is magas minőségű darabjainkat – mondta a tulajdonos, aki szerint az adventi vásárnak kiváló pótlása mindkét felület.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!