Ugrás a tartalomra

Eltűnik egy tájseb a belváros szívéből

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. február 16. szerda 14:49
A Patak utca és a Városház tér között elhelyezkedő, jelenleg parkolóként használt murvás terület március 7-től új funkciót kap: kezdésként erre folytatódhat a Szent Erzsébet sétány.

A magántulajdonban lévő, rendezetlen, „nagyvároshoz méltatlan” területet régóta fejleszteni szeretné az önkormányzat – tudtuk meg szerdán Szopkó Tibor alpolgármestertől. Ennek elősegítése érdekében a városvezetés közvetített a közelmúltbeli tulajdonosváltás során, illetve segítette a folyamatot.

Fotók: Horváth Csongor

Mindemellett „elmondtuk, hogy mit szeretnénk: itt épül majd meg a Szent Erzsébet sétány a szabályozási terveink szerint” – tette hozzá az alpolgármester, majd azzal folytatta, hogy a városvezetés reményei szerint irodák, üzletek és lakóházak is megjelenhetnek a területen.

Szopkó Tibor kifejtette, véleménye szerint a terület egy „tájseb” Miskolc belvárosában, amelynek a problémája most megoldódik. „Van egy hasonló tájsebünk a Bazár tömbben. Ott is komoly lépéseket teszünk a fejlesztés irányába” – utalt a jövőbeni tervekre, arra is kitérve, hogy az ezekkel a területekről eltűnő parkolókra vonatkozóan „nagyon komoly a szándék, hogy középtávon komoly kapacitásbővítést tudjunk megvalósítani a belvárosban”.

A területen március 7-től megszűnő parkolási renddel kapcsolatban Kolmonth Anett, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. kommunikációs munkatársa elmondta: a helyszínre érvényes sárgazónás bérletek a továbbiakban a környéken elérhető, szintén sárgazónás parkolókba lesznek érvényesek. A kedvezményes lakossági bérletek a Kossuth Lajos utcára, a Dr. Antall József parkba és a Pátria szolgáltatóház mögötti területre válnak érvényessé.

Hozzátette: a már megvásárolt éves bérleteket június 30-ig lehet visszaváltani a cég ügyfélszolgálatán, írásbeli kérelem benyújtása mellett, időarányos díjvisszatérítéssel.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!