Ugrás a tartalomra

Felsőbb osztályba léphetnek a MEAFC tollaslabdázói

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. január 14. vasárnap 13:32
A MEAFC tollaslabda szakosztályának játékosai január 13-án, Budapesten bebiztosították elsőségüket az Országos Csapat Bajnokság (OCSB) III. osztály Közép-csoportjában és ezzel jogot szereztek arra, hogy csatába szálljanak a II. osztályba való feljutásért – tájékoztatta szerkesztőségünket a MEAFC.
Az OCSB III. osztály, Közép-csoport dobogósai: a BEAC 2. (balról), a MEAFC (Ang Boon Peng , Ang Ze Khai, Csonka Borbála, Morvai István, Rausz Ádám, Muzsnay Kinga, Imri Hanna, Béres Hedvig) és a Talentum SE 2. / Fotó: MEAFC


Az összefoglaló szerint az első fordulót megnyerő MEAFC a hétvégi második fordulóban, a fővárosi KMASZC Magyar Gyula Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola négypályás tornatermében mérte össze tudását újra a Talentum SE 2., a T(r)ollas SE 3. és a BEAC 2. csapataival, akik közül az első kettőt legyőzte, míg a harmadiktól szoros vereséget szenvedett. A két forduló összesítése alapján azonban a MEAFC végzett a Közép-csoport első helyén, megelőzve a BEAC 2., a Talentum SE 2. és a T(r)ollas SE 3.  együttesét. A versenyen mindenki kihozta magából a legjobbat.

– Akkor sikerült megnyernünk a Keleti csoportot és feljutottunk az OCSB II. osztályba. Ugyan még az elkövetkező évtizedben is indultunk az OCSB versenysorozatban, de a feljutástól messze voltunk. Kétszer (2001-2002 és 2007-2008) a 3., egyszer (2008-2009) pedig a 4. helyen zártunk a Keleti-csoportban. Azóta nem sikerült egy csapatnyi jó játékost egy időben összeszedni. Közben sok jó játékost - a teljesség igénye nélkül: Horányi Gábor, Porkoláb Zsófia, Sipos Ákos - neveltem ki, akik számos MEFOB és magyar ranglista (I-III. osztályig) éremmel gazdagították szakosztályunkat és a Miskolci Egyetemet. Aztán elérkeztünk a 2022-es évhez, amikor tanítványaim, Csonka Borbála, Imri Hanna, Guba Gergely (ő már nem tagunk), Tari Tamás egyetértésével eldöntöttem, hogy újra belevágunk az OCSB-be – olvasható a közleményben Morvai István, a MEAFC tollaslabda szakosztálya vezetőjének egyben edzőjének és játékosának is a múltidézése.

A MEAFC OCSB III. osztály, Közép-csoportjának győztes tollaslabda csapata az aranyéremmel: Morvai István (balról), Ang Boon Peng, Imri Hanna, Muzsnay Kinga, Rausz Ádám, Béres Hedvig, Csonka Borbála és Ang Ze Khai.

A játékosok a Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumban, a Herman Ottó Gimnáziumban és a Miskolci Egyetemen pallérozódnak. Csaknem két éve érkezett a csapathoz Malajziából Ang Boon Peng (Thomas) – aki edzőként is jelentősen segíti a szakosztály működését – és fia Ang Ze Khai. Időközben Béres Hedvig is csatlakozott szakosztályhoz. A csapatbajnokságon résztvevő, a Miskolci Egyetemre járó Muzsnay Kinga, Rausz Ádám, Tari Tamás vizsga időszakos, államvizsgás elfoglaltságát, valamint Csonka Borbála (Jezsuita Gimnázium), Imri Hanna (Herman Gimnázium), Ang Ze Khai (Waldorf Iskola) érettségire történő felkészülését figyelembe véve, igazán elismerésre méltó ez a siker.

Az OCSB III. osztály, Közép-csoport megnyerésével a csapat esélyt kapott a Keleti-, és Nyugati-csoport győzteseivel megvívandó selejtezőre, mely március 16-án lesz. Az a csapat, amelyik ott nyer, helyet cserél az OCSB II. osztályból kieső Győri TE gárdájával. 

– Látom azokat az apró hiányosságokat, hibás mozdulatokat, melyeket kollégámmal, Thomassal egyeztetve igyekszünk kijavítani, hogy márciusban nyugodtan, esélyt adva magunknak lépjünk pályára. Célunk a feljutás, hogy huszonhárom év után ismét az OCSB II. osztályában jegyezzék a MEAFC tollaslabda szakosztályát – hangsúlyozta Morvai István.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!