Ugrás a tartalomra

Folyamatos a síkosság-mentesítés Miskolcon, a műveletben száz fő vesz részt

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 30. csütörtök 18:40
Miskolcon kora délelőtt óta havazik, az elmúlt időszakban több centiméter hó hullott. A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. öt szóró- és rakodógépe van szolgálatban. A társaság először a tömegközlekedést érintő útvonalakat tisztítja, ezt követi majd a főbb gyűjtő- és mellékutak síkosság-mentesítése - közölte a Városháza csütörtök este.
Fotó: Juhász Ákos

A Városgazda szakemberei folyamatos összeköttetésben vannak az MVK, a mentők, a tűzoltók és a katasztrófavédelem diszpécser szolgálatával, hogy az utak állapotáról még pontosabb képet kapjanak, illetve, ahol szükséges, elvégezzék a síkosság-mentesítést. Az MVK információi alapján délután a Varga-hegyen több szakaszon is félpályás útlezárás volt az elakadt autók miatt, ez nehezítette a tömegközlekedést - fogalmaz a közlemény.

Mint írják, reggel 6-tól már készenlétben voltak a Városgazda dolgozói a kézi síkosság-mentesítés megkezdésére. A műveletben két műszakban 100 fő vesz részt, kiemelten figyelve a főutcára, a busz és villamosmegállókra. A hosszú járdaszakaszokon kisgépekkel takarítanak, ilyen helyszínek a belváros, a Győri kapu, a Kiliáni városrész és az Avas.

Az útviszonyok gyorsan változhatnak, éjszakára ónos eső is várható, ezért a szakemberek óvatosságra intik az autósokat - kérik őket, fokozott figyelemmel közlekedjenek!

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!