Ugrás a tartalomra

Hétfőig lehet pályázni az Avasi kilátó vendéglátóhelyei és a Bortanya üzemeltetésére

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 01. csütörtök 12:51
Az első körben meghirdetett pályázat eredménytelenül zárult, ezért az önkormányzat másodszor is kiírta a kis mértékben módosított pályázatot a megújult Avasi kilátó kávézójának, a torony lábánál épülő, közel ezer négyzetméteres átriumnak és a Nagy Avas oldalában lévő Bortanyának az üzemeltetésére.
Fotó: Juhász Ákos

A Miskolc Holding Zrt. második körben hirdette meg a pályázatot a nemrégiben átadott "Avasi vendéglátó célú ingatlancsoport" üzemeltetésére, amelynek elemei a Nagy Avason, az Alsó soron található emblematikus szórakozóhely, a Bortanya, a megújult Avasi Kilátó második emeletén korábban is működő presszó és a torony lábánál megvalósuló, még kivitelezés alatt álló, közel ezer négyzetméter alapterületű, zöld környezetben fekvő átrium - tájékoztatta lapunkat a holding ingatlangazdálkodási igazgatója Prokaj Tamás
Az igazgató rámutatott, az Európai Uniós forrásból megvalósult turisztikai elemek üzemeltetésén felül a leendő bérlő feladata lenne a fejlesztések keretében kialakított új komfortpontok működtetése, valamint a kapcsolódó közterület karbantartása is.

Prokaj Tamás hangsúlyozta, mivel az első körös pályáztatás eredménytelenül zárult, ezért kiterjedt egyeztetéseket folytattak az érdeklődő miskolci vendéglátóipari vállalkozásokkal és az ő szempontjaik és javaslataik figyelembevételével írták ki a második fordulót. Ebből eredően a pályázat második körében változás, hogy a vendéglátóhelyek egyidejű bérlésére törekszenek, mert a visszajelzések alapján így érhető el az üzemeltető részéről egy optimálisabb üzemméret és egy alacsonyabb fix költséghányad. Ettől a változtatástól a pályázatot kiíró Miskolc Holding Zrt. a pályázási kedv fellendülését várja.

A három vendéglátó egység tehát ebben a körben csak együtt pályázható, a kiírásban kiemelték: „a pályázat eredményes elbírálásának feltétele, hogy a pályázó egyidejűleg mindhárom helyiségre érvényes pályázati anyagot nyújtson be.” Az első kiíráshoz képest az elvárt minimum bérleti díjak nem változtak. A Bortanyán havi 609 393 forint plusz áfáért, minimum öt éven át vendéglátó és szálláshely szolgáltatást kell biztosítania a leendő bérlőnek, a torony mellett felépülő amfiteátrum vendéglátó egysége, komfortpontjai, valamint az információs és kiállító tér üzemeltetése havonta nettó 1 millió 146 ezer forint lenne. Vagyis ennyi a „kikiáltási ára”. Több pályázó esetén innen indulhat a licit felfelé. A harmadik gyöngyszem az Avasi kilátó második szintjén korábban is működő kávézó, amely bérleti díja havi nettó 403 922 forint. 

Az adatokból látható, hogy az egyetlen bérlőnek, aki vinné a teljes csomagot, legalább 2 millió 159 ezer forintjába kerülne havonta csak a bérlet, áfa nélkül. Prokaj Tamás elmondta, hogy a négyzetméter díjakat önkormányzati rendelet szabja meg, ezen a pályáztató holding változtatni nem tud. A kiírás változásának lényege, hogy egy bérlő könnyebben tudja optimalizálni az egy egységre eső fajlagos költségeit, így gazdaságosabban üzemeltetheti együtt a három létesítményt. 

"Pályázatot bármilyen, valós szakmai referenciákkal rendelkező érdeklődő benyújthat, aki kitölti a pályázati adatlapot, csatolja a bemutatkozó anyagát, üzleti tervét és igazolja, hogy alkalmas az önkormányzattal szerződést kötni, valamint, megfizeti a bérleti díjat és a pályázati letét összegét. Több érvényes pályázat beérkezése esetén személyes licitre kerül sor, ahol a bérleti díj összegére lehet licitálni és a legmagasabb ajánlatot adó jelentkező köthet bérleti szerződést" - tudtuk meg Prokaj Tamástól. 

A pályázatok benyújtási határideje február 5., a beérkezett ajánlatok bontása február 9-én történik. Eredményes pályázatot követően a vendéglátó egységek terv szerint tavasszal már üzemelni fognak, a városvezetés reméli, hogy a miskolciak és városunkba látogató turisták legnagyobb megelégedésére. További részletek a pályázatról ITT és ITT olvashatók. 

További hírek

Olvasnivaló