Ugrás a tartalomra

Hétfőtől újra lezárják a Thököly utcai hidat - frissítés térképekkel!

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 03. péntek 18:04
November 6-án, hétfőn 10 órától december 15-éig ismét teljes szélességben lezárják majd a Thököly Imre utcai Szinva-hidat.
Grafika: PM

A hídfelújítás európai uniós forrásból valósul meg, melynek végső befejezési határideje december 31., az újabb lezárásra azért van szükség, hogy Miskolc lakossága ezen határidő előtt, még a Karácsonyt megelőzően igénybe vehesse az új útszakaszt - hangsúlyozza a városháza sajtóosztályának közleménye.

Mint írták, a lezárás miatt várhatóan jelentősen megnő majd a gépjármű-forgalom a Győri kapuban, a torlódások és az abból eredő kellemetlenségek elkerülése érdekében kérik tehát, hogy aki teheti, autó helyett vegye igénybe az MVK Zrt. villamosjáratait.

A Kiss Ernő utcáról nyíló célállomások gépjárművel történő megközelítésére az alábbi terelőútvonal került kijelölésre:

Vologda utca – Győri kapu – Újgyőri főtér körforgalom – Vasgyári út – Kiss Ernő utca.

A célállomásokról történő kihaladásra két terelőútvonal áll rendelkezésre:

1.      Kiss Ernő utca – Vasgyári út – Újgyőri főtér körforgalom – Győri kapu – Vologda utca

Felhívjuk figyelmüket, hogy a Kiss Ernő utcáról a Vasgyári úton át a Csermőkei út (Vargahegy) irányába – közúti hídra érvényben lévő korlátozás miatt – 20 t legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművel behajtani tilos!

2.      Kiss Ernő utca – Nagyváthy János utca – Szent István utca – Malomszög utca – Ilona utca – Vologda utca

A terelőutak – melyek természetesen közúti jelzőtáblákkal is megjelölésre kerülnek – a mellékelt térképeken is megtekinthetők.

A terelő-útvonalak első sorban a 24 t össztömeget meghaladó tehergépjárművekre és járműszerelvényekre vonatkoznak. Tekintettel azonban a város közúthálózati jellemzőire, valamint a városrészek helyi sajátosságaira, adottságaira, javasoljuk az útvonalakat a kisebb tömegű tehergépjárművek által is igénybe venni.

Az ideiglenes forgalmi rend következtében, a járműforgalmi csúcsidőszakokban jelentős mértékben megnövekszik majd a Győri kapu forgalma, amely torlódásokat eredményezhet.
A várható kellemetlenségek miatt számítunk megértésükre, egyben köszönjük szíves türelmüket! - írja közleményében a Polgármesteri Hivatal.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!