Ugrás a tartalomra

Irány az ország legmagasabban fekvő tanösvénye

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 17. vasárnap 13:06
Az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából, március 21-én az ország legmagasabban fekvő tanösvényén – a Kékes tanösvényen – lehet részt venni természetvédelmi szakemberek által vezetett túrán.
Fotó: bnpi.hu


A délelőtt 9 órakor induló túra a „Tavaszi nagytakarítás – takarítsuk ki együtt a természetet!” akcióhoz is csatlakozik, így a menetelők a túra alatt megtisztítják a tanösvény a szeméttől is. Ehhez a szemeteszsákot és a kesztyűt a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság biztosítja.

A túra találkozó és érkezési helye Kékestető, csúcskő, hossza a Kékes tanösvényen 8,5 kilométer 10 állomással és 450 méter szintemelkedéssel. Időtartama körülbelül 5 óra. 

A szervezők arra hívják fel a figyelmet, hogy a túra második fele igen megerőltető, meredek, csúszós útvonalon húzódik, a jelentkezés előtt ezt érdemes figyelembe venni! Ajánlott a megfelelő felszerelés, vízálló túrabakancs viselése, és érdemes elegendő folyadékkal és élelmiszerrel útnak indulni. 

Akik inkább relaxálnának, azoknak a lillafüredi Szent István-barlang Fekete-termét és annak jótékony hatásait ajánlják a szakemberek március 23-án és 24-én délután 3 órától. A normál túravezetés első napjára a felnőtteket, második napjára pedig a családokat várják különféle játékokkal és feladatokkal. 

Bővebb információ a programokról a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság honlapján olvasható.

További hírek

Olvasnivaló