Ugrás a tartalomra

Király Béla lett az „Év erdésze” az ÉSZAKERDŐ Zrt-nél

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 02. kedd 15:13
A Telkibányai Erdészeti Igazgatóság területén rendezte meg az „Év erdésze” verseny házi válogatóját az ÉSZAKERDŐ Zrt., amelyen Király Béla, a Lillafüredi Erdészet munkatársa nyerte el a megtisztelő címet. 
Fotók: Északerdő Zrt.

A Gunyakúti vadászház környezetében – a megszokott módon – összetett versenypályát alakítottak ki a szervezők. A társadalom, és ez által a társaság menedzsmentje által is elvárt erdőgazdálkodási szemlélet beépítése a gyakorlati munkába jól láthatóan nem okozott gondot a szakszemélyzetnek, a megoldások a döntő többség hasonló gondolkodását igazolták vissza - tudatja az ÉSZAKERDŐ közleménye. 

Mint írják, számos versenyszámban alakult ki rendkívül szoros eredmény, illetve holtverseny is többször előfordult. Kiemelendő, hogy a szakmai- és a vonatkozó jogszabályi ismeretekről szóló tesztkérdésekre a versenyzők többsége jó eredménnyel válaszolt.
Az összesített eredmények alapján, végig egyenletes, jó teljesítményt nyújtva, szoros versenyben Király Béla, a Lillafüredi Erdészet kerületvezető erdésze győzött. 

Király Béla

Az erdészeti szakember így jogot szerzett arra, hogy a Bakonyerdő Zrt. szervezésében megrendezendő „Év erdésze” országos versenyen képviselhesse az ÉSZAKERDŐ Zrt.-t. A második Hegedűs Máté, a Délbükki Erdészet, a harmadik Dávid Gábor, a Telkibányai Erdészet munkatársa lett.  
A negyedik helyen végzett Bakti Péter, a Lillafüredi Erdészet kerületvezető erdésze, aki tavaly az „Év erdésze” országos versenyen a nagyon előkelő második helyezést érte el. Az 5. helyen Ujj Norbert, a Jósva-Tornai Erdészet, a 6. helyen Demjén Béla, a Sajóvölgyi Erdészet kerületvezető erdésze zárt. A versenyszámokban elért legjobb eredmények összesítése alapján Dávid Gábor kiegyensúlyozott teljesítményét különdíjjal jutalmazta a társaság.

"Ezúton is köszönöm a szervezőknek, a bíróknak, segítőiknek és nem utolsósorban a házigazdáknak a valóban magas színvonalú rendezvény lebonyolításában tett erőfeszítéseiket" – fogalmazott Mihók István, az ÉSZAKERDŐ Zrt. erdészeti vezérigazgató-helyettese, a rendezvény főbírója.

További hírek

Olvasnivaló