Ugrás a tartalomra

Különösen népszerű volt a Kocsonyafesztivál - Nézze vissza a fotókat egy helyen!

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 11. hétfő 19:10
Csordultig megtelt a belváros. A rendezvény három napján rengeteg program, koncertek, zsibvásár várta a látogatókat, akik özönlöttek Miskolc hatalmas bulijára.
Felvonulással kezdődött a Kocsonyafesztivál. Juhász Ákos képgalériája
Mocsári László pénteki első képgalériája.
Mocsári László pénteki második képgalériája.

A kora délelőtti kezdéstől a késő esti zárásig hömpölygött a tömeg Miskolc belvárosában. Erős kezdéssel indult a fesztivál a nagyszínpadon: az ünnepélyes megnyitó után az Állatok és Takáts Tamás közös produkcióját hallgathatták meg a szórakozni vágyók. De itt volt Merényi Ákos, Szécsi Viktória és Vízi Viktor, Mihályfi Luca, a Kowalsky meg a Vega, a Wellhello, valamint Náksi és Szecsei is. 

Osztie Tibor pénteki első képgalériája.
Osztie Tibor pénteki második képgalériája.

A szombati, második napon is volt minden, mi szemnek szájnak ingere. Emellett a nagyszínpadon játszott a P.Mobil, Paddy And The Rats, Manuel live, Yamina, DJ Antoine, Lotfi Begi. A Villanyrendőrnél zúzott többek között a BonBon, Markus Greg, Shybalencie, Ibbigang, Filo, Atka, Club54, a Crotter x Varning és Erős vs Spigi. 

A szombati nap első képgalériája Osztie Tibortól.
A szombati nap második képgalériája Osztie Tibortól.

Az Erzsébet téren mesejáték, bábszínház és gólyalábasok szórakoztatták a közönséget. Aztán tolta a Zenegép, a Későn szóltál, a Sztrapacska Blues Band és a Z!ENEMI zúzott. Nem beszélve a számtalan "kísérőrendezvényről" városszerte, a Miskolci Nemzeti Színháztól az Avasi Kvaterkáig, és sorolhatnánk.

A szombati nap harmadik képgalériája Mocsári Lászlótól.
A szombati nap negyedik képgalériája Mocsári Lászlótól.

A vasárnap kínálata sem maradt el az előző két napétól. Egy kis ízelítő belőle: 

A Kocsonyafesztivál idején a Miskolci Állatkert tematikus programmal készütl: március 9-én és 10-én, szombaton és vasárnap, 9-16 óra között rendezték meg az Első Miskolci Békakiállítást és Békaszépségversenyt az oktatóteremben. A Magyarországon őshonos kétéltű fajokat egy képgalérián keresztül, míg az egzotikus, külföldi fajok egyedeit látványos terráriumi otthonaikban csodálhatták meg a látogatók a Terrarisztokraták közreműködésével. 

A vasárnapi nap első képgalériája Osztie Tibortól.
A vasárnapi nap második képgalériája Osztie Tibortól.

A Szinva terasz lépcsője alatt egy kisebb utcaszínházi fesztivál elevenedett meg. A színes programban résztvevő produkciók célja az volt, hogy közelebb hozzák a színházat az emberekhez és lehetővé tegyék a nézők számára, hogy interaktív módon élvezzék az előadásokat. A három nap alatt komédiások, óriásbábok, vásári játékok, utcazenészek várták a nagyérdemű publikumot.

A vasárnapi nap harmadik képgalériája Mocsári Lászlótól.

További hírek

Olvasnivaló