Ugrás a tartalomra

Light Friday: a láthatóság fontosságára hívták fel a figyelmet

MiskolcTV/T.Á.
Utoljára módosítva
2020. november 06. péntek 17:22
A rendőrség akciójának célja az volt, hogy a közelekedők a téli, szürkületben, sötétségben, ködben, rosszláthatósági körülmények között is jól láthatóvá váljanak.
Light Friday Miskolcon. Fotó: Mocsári László

A karácsonyi előtti Fekete péntekre emlékeztető címmel, Ligh Friday néven indított országos balesetmegelőző akciót az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága. Az akció célja, hogy felhívja az emberek figyelmét az őszi és téli út- és fényviszonyokra. Ennek részeként péntek délután Miskolcon is fényvisszaverő mellényeket, karpántokat és lámpákat osztottak ingyenesen a közlekedőknek.

Emellett a közlekedési szakemberek felhívták a figyelmet a biztonságos közlekedés, a szabálykövető magatartás fontosságára, továbbá az őszi időjárás miatt megváltozott közlekedési és látási viszonyokra is.

A rendőrség szerint a rossz idő beköszöntével fokozódik a veszély a közlekedésben. Lovassyné Németh Mária alezredes, a B.-A.-Z. Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára a Miskolc Televízió Híradójának elmondta, a láthatósági termékek, azért fontosak, a közlekedőknek, hogy a téli, szürkületben, sötétségben, ködben, rosszláthatósági körülmények között jól láthatóvá váljanak.

- Az utóbbi években az a divat, hogy amikor a rosszabb idő, mindenki sötétebb ruházatra vált át és ilyenkor bele olvadunk a környezetünkbe. Nem lehet jól látni sem a kerékpárost, ráadásul, ha a kerékpárja nincs is kivilágítva akkor a szürkületben távolról szinte észrevehetetlen – mondta.

A közlekedési balesetek megelőzéséért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek. Ezért a rendőrség arra hívja fel a figyelmet, hogy mindenki használja és viselje a figyelemfelkeltő kelléket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!