Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2023.05.15.) - időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 15. hétfő 12:24
A Tiszántúlon borult, esős idő várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között várható. A csillagok állása szerint a Szűz társra találhat, a Halakra anyagi javak várnak.
Fotó: Mocsári László

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Intézet előrejelzése alapján a Tiszántúlon túlnyomóan borult idő várható, másutt viszont kisebb-nagyobb mértékben szakadozik, gomolyosodik a felhőtakaró. A tartós csapadék a Tiszántúlra korlátozódik, másutt elszórt jelleggel alakulhat ki záporeső, esetleg zivatar. A nap második felében ugyanakkor dél, délkelet felől ismét növekvő csapadékhajlamra kell számítani. A nyugati, délnyugati szél élénk lesz, de délutánra veszít erejéből a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 15 és 20 fok között várható. Késő estére 11 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Levegőminőség

Miskolc egész területén jó a levegő minősége, kivéve a Magashegyet, ahol erősen szennyezett, tájékoztat a pmmonitoring.hu.

Útinform

Közlekedési információk a reggeli órákban a Miskolci Városgazda információi alapján:

Útlezárás van érvényben: 

A városgazda  Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

2023.04.25-től, két héten át félpályás forgalomkorlátozásra kell számítaniuk a belváros irányába közlekedő autósoknak a Szabadságharc utcában. A forgalomkorlátozás - elsősorban a reggeli csúcsidőszakban - torlódást okozhat a belváros irányába, aki teheti, kerülőútként használja az Ifjúság útját.

Balesetről nincs információ!

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében sárgán villognak.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Balaton u. 27
Baráthegyalja u. 110; 148
Bencések útja 79
Benedekalja u. 1-3  
Bertalan u. 11
Csehov u. 2
Cserép u. 14
Erzsébet Királyné u. 54
Igazság u. 2
Kabar u. 5
Kabók L. u. 20
Kárpáti u 31.
Kázmér u. eleje
Kis-Hunyad u. 52
Koppány u. 2
Kondor B. u. 3-5
Köztársaság útja 16
Latorca 10
Lányi E. u 6
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Maros u. 34
Mikes Kelemen u. 4.
Móra F. u. - Erdő u. kereszteződés
Móricz Zs. u. 34
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Réz u. 8.; 14
Róna u 1-3  
Selyemrét u. 2
Szekerész u 6.
Szövő u. – Csillag u. kereszteződés
Tábortűz u. 5
Tóth Pál u. 5
Vadas J. u. 17
Vasöntő u. 5
Zsigmondy -Vágóhíd u. kereszteződés

Horoszkóp

A Szűz társra találhat, a Halakra anyagi javak várnak.

Kos (03. 2l-04. 20.) Valaki nagyra értékeli az áldozatvállalásodat, és ha ismét szóba kerül az a bizonyos lakásügy, számíthatsz arra, hogy rokonaid nem zárkóznak el a közös megegyezéstől.

Bika (04. 21-05. 20.) Rokon, barát segít kilábalni nehéz helyzetedből, kapcsolataidban felismered az együttműködés fontosságát, de a nyaralást is megtervezheted a barátaiddal.

Ikrek (05. 21-06. 21.) Ne alakoskodj, és ha a pénz fontos szerepet játszik az életedben, ebben az időszakban olyasmit adj el munkaadóidnak, ami szakmai riválisaidból hiányzik!

Rák (06. 22-07. 22.) A munka és az utazás terén új lehetőségek nyílnak meg, csak bízz az intuíciódban és elszántságodban, hogy a lehető legtöbbet hozhasd ki lehetőségeidből.

Oroszlán (07. 23-08. 23.) Munkád és a pénzügyek terén irigységgel, rosszindulattal kell konfrontálódnod: ne dőlj be a csalóknak, ne trükközz az adóval, de jól jön bankkártyád hitelkerete.

Szűz (08. 24-09. 23.) Ha szingli vagy, barátaidat is bevonhatod a társkeresésbe, kellemes estét tölthetsz el velük, szakmai és üzleti megállapodás során pedig ügyesen játszod ki a lapjaidat.

Mérleg (09. 24-10. 23.) Nem érdemes igent mondanod rangon aluli feladatra, de félő, hogy munkahelyi viszonyod lelepleződik, ezért máris elkezdheted kipakolni az íróasztalodat.

Skorpió (10. 24-11. 22.) Valakit hatalmába kerít a vonzerőd, és ha külföldön vállalsz munkát, utazásod során olyan piros lámpás élményben lehet részed, amelyeket soha nem felejtesz el.

Nyilas (11. 23-12. 21.) Otthonod fenntartásának vagy újjáépítésének költségeit nehezen tudod fedezni, fontos azonban, hogy reális célokat tűzz ki, és ragaszkodj a költségvetésedhez.

Bak (12. 22-01. 20.) Érezhetsz némi energiahiányt, s ha párkapcsolatodban feszültséget érzel, fontos, hogy nyíltan kommunikálj partnereddel, és próbáljatok együtt megoldást találni.

Vízöntő (01. 21-02. 19.) Ha a munkádban vagy az anyagiakban tanúsított impulzivitásod bajba kevert, most kidolgozhatsz egy pénzügyi stratégiát, amely segít elkerülni a jövőbeni hibákat.

Halak (02. 20-03. 20.) Minden jól alakul szerelmi életedben és pénzügyeidben, kreativitásod, művészi hajlamod és megérzéseid révén vállalkozóként a profit is kezd felfelé kúszni.

Forrás: glamour.hu

További hírek

Olvasnivaló