Ugrás a tartalomra

MiNap-indító(2023.05.012.) - Időjárás, levegőminőség, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 12. péntek 08:10
Az ország nagy részén borongós idő várható, kivéve Északkelet-Magyarországon. Nálunk esőmentes, borangolós péntek jön.

Időjárás

A met.hu előrejelzése szerint pénteken az összefüggő felhőzet nagyobb eséllyel a déli, délnyugati megyékben gomolyossá válik, a csapadékzóna gyengül, de mögötte több hullámban érkeznek, illetve alakulnak ki záporos, zivataros csapadékgócok. Az északkeleti tájakon várható legkésőbb és legkisebb eséllyel csapadék. Ismét sokfelé kísérik élénk, helyenként erős széllökések a keleti, délkeleti szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 17 fok között alakul, de a déli, délnyugati tájakon ennél kissé melegebb is lehet. Késő estére 10 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Levegőminőség

A miskolci mérőállomások adatai szerint az egész városban jó a levegő minősége - tájékoztat a pmmonitoring.hu.

Útinform

Közlekedési információk a reggeli órákban a városgazda információi alapján:

Útlezárás:

A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

2023.04.25-től, két héten át félpályás forgalomkorlátozásra kell számítaniuk a belváros irányába közlekedő autósoknak a Szabadságharc utcában. A forgalomkorlátozás - elsősorban a reggeli csúcsidőszakban - torlódást okozhat a belváros irányába, aki teheti, kerülőútként használja az Ifjúság útját.

Balesetről nincs információnk!

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében sárgán villognak.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Balaton u. 27
Baráthegyalja u. 110; 148
Bencések útja 79
Benedekalja u. 1-3  
Bertalan u. 11
Csehov u. 2
Cserép u. 14
Erzsébet Királyné u. 54
Igazság u. 2
Kabar u. 5
Kabók L. u. 20
Kázmér u. eleje
Kis-Hunyad u. 52
Koppány u. 2
Kondor B. u. 3-5
Köztársaság útja 16
Latorca 10
Lányi E. u 6
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Maros u. 34
Mikes Kelemen u. 4.
Móra F. u. - Erdő u. kereszteződés
Móricz Zs. u. 34
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Réz u. 8.; 14
Róna u 1-3  
Selyemrét u. 2
Szekerész u 6.
Szövő u. – Csillag u. kereszteződés
Tábortűz u. 5
Vadas J. u. 17
Vasöntő u. 5.
Vécsey u.15
Zsigmondy -Vágóhíd u. kereszteződés

Horoszkóp

Kos

Légy óvatos, mert lehet, hogy valaki, aki eddig csak bólogatott, és mindenben melletted állt, az hirtelen szembe fordulhat veled. Mindenki a saját érdekeit követi, neked is azok mellett kell kitartanod.

Bika

Olyan helyzetbe kerültél, amiből gyorsan szeretnél szabadulni, de ehhez előbb teljesítened kell bizonyos feladatokat és kihívásokat. Minél gyorsabban fogadod ezt el, annál gyorsabban tehetsz pontot egy ügy végére.

Ikrek

Visszajelzést vársz valakitől, de nem sikerül kicsikarnod belőle a választ. Türelemmel kell lenned, lehet, hogy még nem hozott végleges döntést, de ha sürgeted, azzal nem a magad malmára hajtod a vizet.

Rák

Figyelj nagyon oda, amikor valaki kijelöl neked egy feladatot, mert az ördög a részletekben lakik. Ha tudod tartani magadat a kijelölt határokhoz, akkor máris közel leszel a sikeredhez.

Oroszlán

Nem biztos, hogy minden olyan nehéz lesz, mint amilyennek most tűnik, lehet, hogy az is elegendő, ha valaki látja rajta a szándékot, és máris melléd áll. Ha megszerezted a támogatást, akkor már közösen könnyen veszitek az akadályokat.

Szűz

Izgulsz egy feladat miatt, de valójában a másik fél is szeretne minél gyorsabban megszabadulni a tehertől, így neked sem lesz nehéz dolgod. Csak haladj az árral, és megtalálod a megoldásokat.

Mérleg

Úgy érzed, valaki csak azért mutat érdeklődést egy témád iránt, mert meg akarja nyerni a bizalmadat. Te azonban átlátsz a szitán, és nem hagyod, hogy valaki a hiúságodon keresztül megkörnyékezzen.

Skorpió

Fontos tudást szeretnél átadni valakinek, de úgy érzed, nem olyan a befogadó, mint amilyet elvárnál. Te hiába teszel meg mindent, ha a másik nem hajlandó nyitni feléd, és nem mutat érdeklődést a tudás iránt.

Nyilas

Fontos, hogy olyan célokat tűzz ki magad elé, amiket el is tudsz érni, mert a mai napon sok minden múlik majd azon, hogy milyen sikerélményeket érsz el. Ez sokáig meghatározza a hangulatodat majd.

Bak
Ne érd be az egyszerű válaszokkal, menj tovább, keresd a válaszokat a részletekben is, és olyan tudásra találhatsz, ami nem csak hasznos, de akár anyagilag is megtérülő lehet, csak menned kell a járatlan úton is.

Vízöntő

Fáraszt, hogy ugyanazokat a köröket rovod, úgy érzed, itt lenne az ideje, hogy magad mögött hagyd a bürokratikus terheket, és kiteljesítsd a kreativitásodat. Ma erre is lehetőséget kapsz.

Halak

Ismeretlen tudománnyal kell ma szembenézned, és nem biztos, hogy a korábbi tudásodat használva itt boldogulsz. Ez elsőre ijesztő lehet, de hamarosan rájössz, milyen hasznos, ha rákényszerülsz, hogy kilépj a megszokott keretekből.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!