Ugrás a tartalomra

Nem akármilyen műsorral készül péntekre a HoldEső

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 14. csütörtök 13:20
A DAL 2024 döntős szerzeményét is hallhatja a miskolci közönség a HoldEső március 15-i koncertjén.

Március 15-én a Szent István téri nyagyszínpadon 15 órától láthatjuk a HoldEső zenekar és tánckarának különleges előadását. A nemzetközileg is elismert elektro-folk együttes, a Holdviola tagjaiból alakult formáció új lendülettel, az eredeti előadásmódhoz hűen viszi tovább a Fonogram, Prima és Nívó díjjal elismert csapat zenei örökségét. Velük beszélgettünk.

Milyen műsorral készültök az ünnepi koncertre?

Nagyon várjuk már, hogy ismét találkozzunk a miskolci közönséggel, hiszen legutóbb 2022-ben adtunk koncertet a Művészetek Házában, a tavalyi évben csak a Miskolci Nemzeti Színház színpadán, a Prima díjátadó gálán léptünk fel itthon, ami zártkörű rendezvény volt. Híven a Holdviola hagyományaihoz, a március 15-i koncerten a zenekar mellett táncosokkal és animációval is erősítjük majd a zenei és látványélményt.

Énekesetek László Evelin sikeresen vette az akadályokat és bejutott a DAL 2024 döntőjébe. Hallhatjuk-e a koncerten versenydalát a Legényest?

Mondhatnám azt, hogy legyen ez meglepetés, de nyilván sokan kíváncsiak, hogy a televízióból megismert dal hogyan szól élőben, úgyhogy nem árulok zsákbamacskát.

A zenekar rendkívül büszke arra, hogy énekesei amellett, hogy szívügyüknek érzik a zenekari dalok előadását, önálló projektjeikben is sikeresek. Evelin dalát mi már korábban megismerhettük és biztosak voltunk benne, hogy van helye a dalversenyen. A Legényes már túl van az elődöntőn a DAL 2024 műsorában, ahonnan maximális pontszámmal jutott a döntőbe. Hallhattuk az eredeti hangszerelésben, rock verzióban és a döntőre szimfonikus változat készül. Mivel mi is nagyon szeretjük, örömmel játsszuk el a HoldEsős változatot a koncerten, így a tisztelt miskolci közönség lehet az első, aki nyilvános élő koncerten hallhatja a Legényest.

Milyen terveitek vannak az elkövetkezendő időszakra?

Néhány napon belül felkerül a youtube-ra a MÜHA-ban rögzített koncertünk egyik dala, Vihula Mihajlo és a 100 tagú Fazekas Gyermekkarral közreműködésével.

Hamarosan stúdióba vonulunk, ahol másik énekesünk Gál Léna szerzeményét rögzítjük, aki sikeresen szerepelt a Petőfi Felhő Projekt pályázatán. Több, mint 800 beküldött pályamű közül került a legjobbak közé Bujdosó című dalával, mely Petőfi Sándor ’Oda járok, hova…” című versének megzenésítése.

A miskolci koncert után pedig irány Dunakeszi, ahol március 16-án a XI. Hagyományőrző Viadal fellépői leszünk.

 

További hírek

Olvasnivaló