Ugrás a tartalomra

„Soha nem volt még ennyire aktuális a téma”

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 10. kedd 15:44
Az észak-magyarországi régió munkaerő-piaci helyzetéről beszéltek a XI. Regionális Esélyegyenlőségi Konferencián a városházán. Varga Andrea alpolgármester szerint most különösen aktuális a rendezvény témája.
Fotó: Mocsári László

Bízom benne, hogy olyan javaslatok születnek, amik mindenkinek kiváló megoldást nyújtanak majd, valamint fontos, hasznos és érdekes gondolatokat osztanak meg a jelenlévők egymással – mondta köszöntőjében Varga Andrea alpolgármester. – A helyzet rendkívüli, hiszen ez az utolsó alkalom a személyes találkozóra – mondta, utalva ezzel arra, hogy egy hónapon keresztül semmilyen rendezvény nem tartható meg a pandémia miatt. – A járvány az élet minden pontjára rányomja bélyegét, így a munkaerőpiacra is, ami miatt ez a konferencia még soha nem volt ilyen aktuális. Tartanunk kell attól, hogy sokan veszítik el állásukat, ami számos családnak eredményez majd kilátástalan gazdasági helyzetet.

Matiscsákné Lizák Marianna, a MINŐIES Alapítvány irodavezetője elmondta, szervezetük 2004-ben alakult meg azzal a céllal, hogy esélyt biztosítsunk a hátrányos munkavállalói csoportoknak. – Szeretnénk, ha ezen a konferencián tapasztalatot cserélnének a különböző támogató szervezetek, mert azt látjuk, hogy nagyon fontos a bevételközpontú és a nonprofit szektor összekapcsolása.

A konferencián előadást tartott Dabasi-Halász Zsuzsanna, a Miskolci Egyetem oktatója, valamint számos olyan civil szervezet képviselője, ami munkaerőpiaccal foglalkozik.

További hírek

Olvasnivaló