Ugrás a tartalomra

Száz kilométeres bükki barangolást szerveznek nyáron

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 25. hétfő 16:34
Visszatér gyökereihez a Fjällräven Vándortúra. Nyáron 5 nap alatt, mintegy 100 kilométeres bükki barangolásra hívja a természet szerelmeseit. 
Képünk illusztráció / Fotó: Vajda János


A Fjällräven Vándortúra idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját, amely többnapos közösségi túraélményként Magyarország lenyűgöző tájainak felfedezésére hívja a tapasztalt és a kezdő túrázókat egyaránt. 

Az egyik legnagyobb hazai szervezett gyalogtúra ötlete 2012-ben született meg, és 2014 óta már 1013 természetjárót kísért végig az úton. Az elmúlt években a Fjällräven Vándortúra nemzetközi túraeseménnyé vált, amelyre 15 országból érkeznek jelentkezők. 

A túra idén visszatér a gyökereihez, nyáron 5 nap alatt, mintegy 100 kilométeres bükki barangolásra hívja a természet szerelmeseit. 

A napi 15-20 kilométeres távoknak az is bátran nekivághat, aki eddig csupán a közeli természetben kirándult, de azok számára is tartogat élményekben gazdag utazást, akik már részt vettek többnapos túrákon. Hiszen ez az évenkénti esemény nem csupán a biztonságos természetjárásról, hanem a túraközösség erejéről is szól.

A Fjällräven Vándortúra középpontjában a természetjárás és a természet védelmének népszerűsítése áll. Napközben a túrázók a felszerelésükkel megtöltött hátizsákjaikkal, saját tempójukban járják be az aznapi távot, az éjszakákat pedig a szervezők által kijelölt táborhelyeken töltik.

Az esték minden egyes túrán a pihenésről, a tábortűz melletti kikapcsolódásról, új túrázási ismeretek elsajátításáról és természetesen a kapcsolatteremtésről szólnak. Reggelente mindenki a saját tempójában kezdheti meg a következő túranapot - vannak, akik már korán reggel útra kelnek, míg mások csak akkor vágnak neki a következő szakasznak, amikor a Nap már magasan vár.
 

További hírek

Olvasnivaló