Ugrás a tartalomra

Tapasztalt cseh középső védő erősíti a DVTK csapatát

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. január 14. vasárnap 09:42
A huszonhét éves Ondřej Bačo pályafutása során százötvenhat élvonalbeli mérkőzésen szerzett rutint, de szerepelt az Európa Liga csoportkörében is – tájékoztatta szerkesztőségünket a DVTK.
Fotó: DVTK

Ondřej Bačo (ejtsd: ondrzsej bacso) két és fél évig játszott Izraelben, csapatkapitány is volt, de szerette volna máshol is kipróbálni magát, ezért döntött a váltás mellett. – Remélem, hogy mielőbb be tudok illeszkedni, szeretnék minél többet játszani és bízom benne, hogy előrébb tudunk lépni a tabellán, valamint a kupában is szeretnék a lehető legmesszebb eljutni a Diósgyőrrel – olvasható a játékos nyilatkozatában.

Ondřej Bačoa morvaországi Brumov-Bylnice városában született, és ott kezdett focizni, majd a szomszédos Zlín utánpótlásában folytatta. A sárga-kékek újkori felemelkedése egybeesett a középhátvéd felnőtt pályafutásának kezdetével. Már az élvonalbeli újonc keretével edzett, majd a következő évben bemutatkozott az első csapatban, és hamarosan alapemberré vált. Úgyszintén pályára lépett a MOL Cup döntőjében, azóta cseh kupagyőztesnek is vallhatja magát, és ennek köszönhetően a 2017/2018-as idényben az Európa Liga csoportkörében öt mérkőzést játszott végig, többek között az FC København elleni két találkozót. 2019 őszén kölcsönadták, majd fél évvel későb visszatérve segített a bennmaradás kivívásában, ezt követően viszont elhagyta Csehországot. Egy évet játszott Romániában, a legutóbbi két és fél évet Izraelben töltötte, megbecsültségét jelzi, hogy csapatkapitánynak választották, ám a háborús helyzetet is figyelembe véve jobbnak látta, ha új lehetőséget keres – ismerteti a közlemény.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!