Ugrás a tartalomra

Több mint hatezren igényelték diplomájukat

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. május 01. péntek 15:07
Hatezer-kettőszázhuszonnégy diploma kiadását igényelték a Miskolci Egyetemtől azok, akik nem rendelkeznek nyelvvizsgával. Közülük legtöbben a Gazdaságtudományi Karon végeztek.

Mint az ismeretes, a kormány lehetővé tette a diplomájuk kézhez vételét azoknak a felsőoktatást végzett hallgatóknak, akik nem tették le az elvárt nyelvvizsgát. Ezt április 7-én jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. Ennek megfelelően a Miskolci Egyetem április 20-án megnyitotta kapuit az igénylések előtt.

Ezer-hatszáznyolcvannégy – ez a száma a Gazdaságtudományi Karon végzett, de nyelvvizsgával nem rendelkező hallgatóknak, akik most kikérhették diplomájukat.

A Bölcsészettudományi Karon végzettek száma ezeregyszázharminckettő, a Gépészmérnöki és Informatikai Kart teljesítőké ezerhét.

Őket követik az Állam- és Jogtudományi Karra járók nyolcszázhatvannégyen, majd a Műszaki Földtudományi Kar volt hallgatói ötszázharmincheten.

A Műszaki Anyagtudományi Kar háromszázhegyvenkettő volt hallgatója kérte ki diplomáját, míg az Egészségügyi Karról háromszázkilencen, a Bartók Béla Zeneművészeti Intézetből pedig százhuszonnyolcan.

Végül a korábban a Miskolci Egyetemhez tartozó sárospataki Comenius Főiskolai Karról kettőszázhuszonegyen igényelték oklevelüket.

A nyelvvizsga hiányában átvehető diploma az egyetemi és főiskolai, alap- és mesterszakos végzettségekre egyaránt érvényes. A döntés vonatkozik minden diplomára - függetlenül a végzés idejétől, egyetemtől, szaktól -, valamint a felsőoktatási szakképzési (FSZ/FOSZK) oklevelekre is. Függetlenül attól, hogy hány nyelvvizsgát írnak elő a felsőoktatási jogszabályok az adott szakra, és attól is, hogy egy vagy több nyelvvizsga hiányzik.

Az előírt nyelvvizsga-követelmények teljesítése alól mentesülő diplomákat két körben állítják ki a Miskolci Egyetemen, az oklevelek kiállítását itt lehet kérvényezni.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!