Ugrás a tartalomra

Többlépcsős munka

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2022. február 18. péntek 08:30
Az Aggteleki utca közel száz fokból álló lépcsősorával kezdődik a felújítás.

– Sok a rossz állapotú lépcsősor a városban. Nyilván Miskolc domborzati viszonyaiból fakad, hogy bőven akadnak ilyen típusú problémák. A város, a nehéz költségvetési helyzet ellenére saját forrásból fogja megoldani ezeket – mondta Varga László, a megye kettes számú országgyűlési választókerületének közös ellenzéki képviselő-jelöltje, aki a Katowice városrész egyik lépcsősorának felújítási munkáit mutatta be. – Rengetegen jelezték, hogy problémás itt a lépcsők állapota. Mivel sűrű gyalogosforgalmú részről van szó, az elsők között foglalkozott vele a város. Ám a munka nem áll le: a következő időszakban menni kell tovább, és megoldani a lakossági bejelentések alapján felbukkanó problémákat.

Szopkó Tibor alpolgármester is megerősítette, számos hasonló megkeresést kapnak a lakosoktól: főleg a Katowicén élőktől jönnek bejelentések.

– Most az Aggteleki utcáról levezető lépcsősort és annak a zebrához illeszkedő részét újítjuk fel a Városgazda közreműködésével. Az itt élőknek nemcsak a nagy volumenű fejlesztések lényegesek, hanem az olyan apróságnak tűnő ügyek is, amiket ha nem rendezünk, nagyon megkeserítik az emberek mindennapi életét – fejtette ki az okokat az alpolgármester. 

– A költségvetésből az ilyen jellegű munkákra 20 millió forintot igényeltek – ezt már Kertész Béla, a Városgazda Nonprofit Kft. műszaki vezetője mondta. – A lépcsősorok és a kiegészítő korlátok a városban több ezer négyzetkilométert tesznek ki. Mindegyik más-más műszaki tartalommal bír. Felmértük, hol szükséges a felújítás, a képviselői jelzések és a lakossági bejelentések alapján határozzuk meg, hol a leginkább sürgető a feladat. A mostani projekt tavaly ősszel indult, a katowicei lépcsősor korlátját tavaly év végén erősítették meg. Ezt a munkát fogjuk folytatni: a kapaszkodókat lefestjük, kijavítjuk a lépcsők hiányosságait, hibáit – fogalmazott Kertész Béla.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!