Ugrás a tartalomra

Tóth Balázs a DVTK új játékosa

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. január 08. hétfő 17:41
Korosztályos válogatott kapus játékjogát szerezte meg átigazolási díj ellenében a DVTK. A 19 éves Tóth Balázs Borsodból indulva a Red Bull Salzburg akadémiáját érintve Kazincbarcikáról érkezett Diósgyőrbe.
Fotó: dvtk.eu

- Azzal a céllal érkeztem Diósgyőrbe, hogy bemutatkozzak az élvonalban, bízom benne, hogy meg tudom mutatni a tudásom javát. Ennek érdekében minden tőlem telhetőt meg fogok tenni az edzéseken, és ha lehetőséget kapok, akkor a mérkőzéseken is - mondta Tóth Balázs. - Ózdi gyerekként én is szerettem volna a DVTK-ban játszani, aztán az élet egyre nyugatabbra sodort, de apukám mindig is mondta, hogy milyen nagy dolog lenne Diósgyőrben játszani, ami most megvalósul. Tavaly nyáron jó döntés volt Kazincbarcikára igazolni, mert rengeteget fejlődtem a Merkantil Bank Ligában, és Magyarországon is megismerték a nevemet. Ezen az úton szeretném folytatni. Ismerem a DVTK-t, követtem a csapat eredményeit, most viszont az a legfontosabb, hogy minél hamarabb beilleszkedjek a csapatba. Sikeres évet kívánok magunknak - mondta a csapat új kapuvédője.

Tóth Balázs Ózdon született 2004-ben, majd a Sajóvölgye Focisuliban kezdte pályafutását, ahonnan Győrbe vezetett az útja. Innen két évvel később az Illés Akadémia szerezte meg, majd a több fiatal magyar tehetséget is foglalkoztató Red Bull Salzburg akadémiájára vezetett az útja. A világhírű osztrák tehetséggyárban megszokott módon a legutóbbi két idényben a felnőttek között is bemutatkozott a második csapatban, tavaly nyáron azonban hazatért, és a Kolorcity Kazincbarcika csapatának kapuját védte 14 alkalommal. Eközben sorra kapta a korosztályos válogatott meghívókat, legutóbb már az U21-es keretben vették számításba, ahol reményeink szerint hamarosan be is mutatkozik.

Tóth Balázs megfelelt minden ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton, majd aláírta új szerződését, és az átigazolási időszak kezdetével a DVTK labdarúgója lesz. Addig is az új szezonra készülő Diósgyőr keretével készül, és elutazik a téli edzőtáborba új társaival. Bővebben lásd a dvtk.eu oldalon! 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!